Алехандро Табило се класира за първия си полуфинал на турнир

...
Алехандро Табило се класира за първия си полуфинал на турнир
Коментари Харесай

Алехандро Табило продължава приказното си участие на турнира ATP 1000 в Рим, класирайки се за полуфиналите

Алехандро Табило се класира за първия си полуфинал на шампионат от сериите ATP 1000, откакто в профил Жижен Жанг с 6:3, 6:4 за час и 27 минути на " Форо Италико ". Поставеният под номер 29 в схемата е първия чилиец, който доближава до тази фаза на Мастърсите след Фернандо Гонзалес през 2009 година, още веднъж на шампионата в Рим.

Левичарят направи по един пробив и в двете елементи, за 4:2 в първата и в първия гейм на втория сет. Той бе непогрешим на сервис, печелейки 33/40 точки на първо подаване, както и справяйки се с лекост с двете точки за пробив, които имаше китаеца. Поставеният под номер 29 наниза и седем аса, като последния бе и финален в дуела.

Iconic. ‍️ | |
— Internazionali BNL d`Italia (@InteBNLdItalia)

Приказката на Табило в италианската столица продължава на полуфиналите, където ще срещне поставеният под номер 3 Александър Зверев или Тейлър Фриц, който в профил българина Григор Димитров в четвъртия кръг.

Чилиецът към този момент има задоволително добър опит с по-високо класирани тенисисти от него на този шампионат, откакто се оправи със международния номер 1 Новак Джокович в третия кръг, а в идващия и с Карен Хачанов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР