Остава само седмица и вълнението за Европейското първенство по художествена

...
Остава само седмица и вълнението за Европейското първенство по художествена
Коментари Харесай

Звездите са готови да блеснат в Будапеща!

Остава единствено седмица и вълнението за Европейското състезание по художествена гимнастика пораства.

Унгарската столица ще посрещне 40 страни. На сцената ще излязат общо 303 гимнастички: 100 девойки, 97 дами и 19 ансамбъла.

Българската суперзвезда Боряна Калейн ще се стреми да отбрани купата си в многобоя. Тя ще има конкуренция в лицето на: настоящия международен първенец Даря Варфоломеев (Германия), някогашната международна шампионка София Рафаели (Италия), европейския първенец от 2022 година Дария Атаманов (Израел), водещата прелест на Украйна - Виктория Оноприенко, българската звезда и бронзова медалистка от многобоя от последните две издания - Стилияна Николова и други. Домакините от Унгария ще бъдат показани от Фани Пигнички и Хана Пана Виснер.

Специално внимание би трябвало да се отбележим за някогашните девойки, изпъкнали при започване на този сезон - Елвира Краснобаева, Лиляна Левинска (Полша) и Таисия Онофрийчук (Украйна), които ще създадат първото си присъединяване във възраст " дами " на Европейско състезание.

При ансамбловата конкуренция чакаме вълнуваща " борба " сред впечатляващите сформира от 19 страни. " Перлите " на България в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, ще пазят купата си в многобоя със съставите на: Азербайджан, Испания, Финландия, Франция, Англия, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна.

Европейското състезание започва с не по-малко забавна " борба " и при най-малките - девойките. В конкуренцията за оценки в отборното класиране и разпределението на медалите, ще се впуснат тимовете на България в състав: Дара Малинова и Магдалена Вълкова, Израел - Алона Тал Франко и Меитал Сумкин, Румъния - Амалия Лика и Лиса Гарач, Полша - Оливия Маслов, Злата Усанова, Ксения Жижич и други

И не всичко е за царуването на Европа. Заложени са и последните билети за Олимпийските игри в Париж: по една квота в самостоятелната и ансамбловата конкуренция.

40-ото издание на Европейското състезание по художествена гимнастика ще се организира в Будапеща (Унгария) от 22 до 26 май 2024 година

 

Източник Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР