Сепаратистките партии в испанската автономна област Каталуния и днес не

...
Сепаратистките партии в испанската автономна област Каталуния и днес не
Коментари Харесай

Разделените каталунски сепаратисти отново не успяха да сформират правителство

Сепаратистките партии в испанската самостоятелна област Каталуния и през днешния ден не съумяха да се договорят и да образуват съдружно държавно управление в североизточния испански район, увеличавайки вероятността от предварителни избори, в случай че до два месеца нито един претендент за министър председател не събере парламентарно болшинство, съобщи Ройтерс.

Кандидатът на лявата партия " Републиканска левица на Каталуния " Пере Арагонес, който от предходната година е и.д. началник на районното държавно управление, беше подсилен и от извънредно лявата сепаратистка партия " Кандидати за национално единение ".

Регионалните депутати гласоподаваха през днешния ден с 61 на 42 гласа против кандидатурата на Арагонес. Противопоставиха се партиите, които са против опитите за обособяване на Каталуния от Испания.

Социалистическата партия, която е против отцепването и на изборите през февруари получи най-вече гласове, се чака в този момент да се опита да сформира кабинет, само че е малко евентуално да получи болшинство от гласовете в районното заседание.

Републиканската левица на Каталуния, която се класира втора на изборите през февруари, евентуално ще продължи с опитите да убеди въздържалата се през днешния ден десноцентристка сепаратистка партия " Заедно за Каталуния " да даде нужната поддръжка, тъй че борещите се за разединение да продължат да ръководят богатия испански район с население от 7,5 милиона души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР