Sendera напълно ще промени начина за обработка и осчетоводяване на

...
Sendera напълно ще промени начина за обработка и осчетоводяване на
Коментари Харесай

Микроинвест пуска софтуер за безхартиено счетоводство


Sendera изцяло ще промени метода за обработка и осчетоводяване на документите
(снимка: Микроинвест)

Софтуерната компания Микроинвест разгласи новия си артикул Sendera – единна платформа за трансфер, продан и подредба на документи. Решението предлага новаторски метод за класифициране и цялостна цифровизация на хартиените документи на всяка стъпка от тяхното изпращане от клиента до осчетоводяването.

2020 година донесе доста промени, провокации и тествания, подбудени от пандемията, която обхвана целия свят. Бизнесът редуцира физическото наличие на чиновници и усъвършенства онлайн връзката, а в бранша на търговията се постановиха нови трендове.

Същевременно, породиха и нови благоприятни условия. Например, методът, по който счетоводителите събират и обработват документи от своите клиенти, когато физическото наличие е затруднено. Новият план на Микроинвест се явява  решение в помощ на счетоводни адвокатски фирми, самостоятелни счетоводители, финансови институции, адвокатски адвокатски фирми и всички компании, чиято ежедневна активност е непроменяемо обвързвана с обработката на огромен документооборот.
още по тематиката
Sendera изцяло ще промени метода, по който документите се обработват и осчетоводяват, разясниха от разработчика. Програмата идва с технология за снимане на документите, добиване на данни от тях и класифицирането им по компании и папки.

Цялостната система Sendera включва мобилно приложение за Android и iOS устройства, с което се снима случаен документ, попълнят се спомагателни данни за него или се избира случаен файл от паметта на устройството. Файлът се изпраща за секунди и се получава разпределен в досието на съответната компания спедитор (клиента), която се намира на компютъра на получателя (счетоводителя), подготвен за обработка. Идентификацията на компаниите става чрез предварителна регистрация.

„ Sendera ще се трансформира в опция на физическата обработка на хартиените документи, ще редуцира разноските за скъпи доставки с пощальон, а бавната обработка на сканирани файлове, получени по имейл, ще остане в предишното ”, разясниха от Микроинвест.

Компанията е основала Sendera, с цел да усъвършенства работата на клиентите си. Безхартиеното счетоводство е към този момент факт, подчертаха от Микроинвест. Системата е в деен развой на развиване.

Микроинвест предлага пилотен тест и безвъзмезден достъп до за първите запалянковци, които изтеглят програмата и вземат участие в развиването на плана. Плановете за рационализиране на системата плануват цифрово добиване на информация (OCR технология) и автоматизирано осчетоводяване, което ще редуцира обработката на един документ до 10 пъти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР