Сенатори републиканци отправиха предизвикателство към Доналд Тръмп, предлагайки закон, който

...
Сенатори републиканци отправиха предизвикателство към Доналд Тръмп, предлагайки закон, който
Коментари Харесай

Сенатори републиканци се разбунтуваха срещу митата на Тръмп

Сенатори републиканци насочиха предизвикателство към Доналд Тръмп, предлагайки закон, който може да задължи президента на Съединени американски щати да изисква утвърждението на Конгреса, с цел да наложи някои нови мита, съобщи Франс прес. Това е знак, че неотдавнашното му решение да наложи отежняващи вносни мита не се приема добре в личната му партия.

Тръмп бързо изрази своето неодобрение пред основателя на законопроекта - авторитетния сенатор Боб Коркър в дълъг телефонен диалог през вчерашния ден.

" Той не беше удовлетворен от тази самодейност ", сподели пред Си Ен Ен самият Коркър, който не се опасява от гнева на президента за идващите парламентарни избори, тъй като ще напусне Сената през януари.

Макар приемането на законопроекта от Конгреса надалеч да не е несъмнено, то този необичаен протест свидетелства за нестихващия яд на доста републиканци, които обичайно са срещу протекционизма, съобщи Българска телеграфна агенция. Те се обезпокоени и от вероятното нарастване на цените за американските консуматори в годината на избори.

Много републиканци показаха поддръжката си за самодейността, удостовери Коркър. Той добави, че занапред ще се види дали в действителност ще го създадат или не при гласуването на законопроекта.

Петима други сенатори републиканци - Пат Туми, Ламар Алекзандър, Рон Джонсън, Джеф Флейк, както и четирима демократи - Хайди Хейткамп, Марк Уорнър, Брайън Шац, Крис ван Холен показаха публично законопроекта пред Сената.

С наложените вносни такси за стоманата и алуминия, администрацията на Доналд Тръмп надвишава делегираните от Конгреса пълномощия на президента, които му разрешават да работи, в случай че реши, че вносът заплашва сигурността на Съединени американски щати, се показва в официалното съобщение.

Предложението на сенаторите ще бъде показано при разглеждането на промените във значимия годишен закон за защитата, който ще се разисква в Сената през идващите седмици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР