Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик
Коментари Харесай

Отборът на Германия с турне в САЩ догодина

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Ханзи Флик обмисля отборът му да играе другарски мачове в Съединените американски щати идната година в оглед на подготовката за Евро 2024.

Германия ще взе участие в шампионата напряко като хазаин и ще има единствено контроли по време на подготовката, само че изборът им на европейски противници е стеснен, защото всички ще играят европейски квалификации.

Германската футболна федерация към момента не е уредила нито един мач за 2023 година, като е планувала по принцип по два мача през март, юни, септември, октомври и ноември.

Флик сподели в изявление пред организация ДПА, че турне в Съединени американски щати " е допустимо ". След края на сезона през юни е пожеланият интервал, само че това може да бъде и мач №1000 за отбора, който федерацията евентуално ще желае да отпразнува с домакинство.

Флик счита, че ноември е прекомерно късно, да се пътува през март е малко евентуално, а за септември и октомври би трябвало да се договаря с клубовете от Бундеслигата, тъй като това ще е през сезона.

" Говорим, треньорите имаме някои стремежи и в този момент би трябвало да забележим дали те ще бъдат изпълнени ", сподели Фрик пред организацията.

Отборът на Германия за последно игра в Съединени американски щати през май/юни 2013, като завоюва против Еквадор с 4:2 и загуби от Съединени американски щати с 3:4.

Съединени американски щати ще бъде хазаин на идващото Световно състезание през 2026 година, дружно с Мексико и Канада.

От европейските тимове Белгия може да бъде вероятен противник на Германия през март, а Франция, Англия и Австрия през есента.
 Ханзи Флик: Меси е най-забележителният футболист за последното десетилетие
Ханзи Флик: Меси е най-забележителният футболист за последното десетилетие

" Ако сте футболен романтик, ще желаете Меси да завоюва Световното състезание "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР