Сега отиваме към Варна, където хартиения билет за градския транспорт

...
Сега отиваме към Варна, където хартиения билет за градския транспорт
Коментари Харесай

2 лева за билет за градския транспорт във Варна

Сега отиваме към Варна, където хартиения билет за градския превоз се чака да нарастне до 2 лева Това разгласи през вчерашния ден кмета на морския град Иван Портних.

Повишението на цената на билета обаче към момента се разисква и ще влезе в действие, единствено в случай че бъде утвърдено от общинския съвет. Според Милко Лалев - шеф на Оперативна програма ''Тасруд " - транспортната система във Варна предлага разнородни типове транспортни документи.

" Имаме електронен билет от мобилно приложение, електронни (не)персонализирани карти, предплатени електронни карти и книжен билет. Последният е в краен случай, не за всекидневна приложимост. Всеки един артикул с еднократна приложимост е с по-висока цена от тези в пакет. При издаването на хартиения билет се вършат най-големи разноски - за самия консуматив, за обслужването на машините, които ги продават. Те са механични и подлежат на обезценка ", изясни той.

По думите му първоначално 97% от продадените билети са били хартиени. " Продаването на огромно количество от тях постанова по-голяма цена поради амортизацията на машините. А ремонтът коства десетки хиляди ", показа Лалев. И добави, че най-евтината предплатена карта е за 10 лв. и се употребява за 11 часа времепътуване за 90 календарни дни, само че след изминаването на този период заемът не се губи, а се замразява до момента в който човек не си купи нова карта. 

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР