Седмото за България издание на най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли

...
Седмото за България издание на най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли
Коментари Харесай

Фестивалът “Франкофоли“ се завръща в Пловдив с двудневна програма


Седмото за България издание на най-големия интернационален франкофонски фестивал " Франкофоли " ще се проведе на 21 и 22 юни в Пловдив, оповестиха уредниците.

След 5 сполучливи издания в Благоевград и последвало двугодишно спиране, през 2023 година форумът посрещна за първи път своите посетители на нов терен – на Гребната база, където и тази година ще бъде построена сцената на неговото 7-мо издание.

През февруари ще бъдат оповестени участниците в програмата на музикално събитие, които ще се включат с концерти в двата фестивални дни. За най-верните почитатели от 10  до 30 януари  ще бъдат пуснати 300 двудневни промоционални билета на стойност 100 лева, които дават цялостен достъп до събитието.

След изчерпването им, постоянната цена на билетите ще бъде оповестена и ще могат да бъдат закупени в мрежите на eventim.bg.

До момента, в българското издание на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори, измежду които  Джипси кингс, Метр Гимс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Заз, Кристоф Уилем и други, а през 2019, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Котарашки бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на Франкофоли в Ла Рашел, Франция.

Фестивалът Les Francofolies  е най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика, организира се в град Ла Рошел, Франция и тази година чества своя 40-годишен празник. Фестивалът се е трансформирал в емблема на града, а поради него всяка година там идва към 110 000-на аудитория. Освен годишните издания на фестивала във Франция, Ле Франкофоли се организира в Монреал, Канада, а също в Спа, Белгия и Люксембург. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 – и в България.

Фестивалът се осъществя с поддръжката на Община Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР