Седмица след безредиците във Франция заради убийството на 17-годишно момче

...
Седмица след безредиците във Франция заради убийството на 17-годишно момче
Коментари Харесай

Франция забрани планиран протест срещу полицейското насилие

Седмица след безредиците във Франция поради убийството на 17-годишно момче от ръцете на полицията в Париж, управляващите не разрешиха планувана проява против полицейското принуждение.

Протестът е неразрешен поради опасения за публичния ред на фона на " напрежението " след неотдавашните демонстрации по улиците на Франция. Твърди се, че полицията не е била осведомена навреме за събитието и тя не може да обезпечи нужните полицейски екипи.

Началникът на парижката полиция Лоран Нуньес съобщи, че маршът " евентуално ще притегли радикални детайли за осъществяване на актове на принуждение ". Той съобщи, че разрешението за обществени демонстрации би трябвало да бъде поискано три дни преди събитието, а това не е било съобразено.

Това е опит на управляващите да избегнат обновяване на размириците от преди седмица в цялата страна.

Политици, в това число президентът Еманюел Макрон, и френските управляващи поредно отхвърлят ​​институционалния расизъм в правоприлагащите органи на страната. Въпреки това, след стрелбата по 17-годишното момче, те са подложени на напън от правозащитни групи да се оправят с изказванията за расово профилиране от страна на полицията и въпроси по отношение на набирането и образованието на техните сили за сигурност. Говори се за така наречен „ расово профилиране “, когато хората биват спирани от полицията поради външните им характерности като цвета на кожата им.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР