Седмица на магнитни бури – те ще се усетят предимно

...
Седмица на магнитни бури – те ще се усетят предимно
Коментари Харесай

Магнитни бури тази седмица

Седмица на магнитни стихии – те ще се усетят най-вече от хората в северните региони на Съединени американски щати и Канада, както и в Северна Европа. Най-силната вълна ще доближи планетата през днешния ден, оповестяват от Центъра за прогнозиране на галактическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати.

Поради слънчевите изригвания магнитният щит на Земята просто стартира „ да трепери “ и да се колебае, което визира цялото магнитно поле на нашата планета и въздейства отрицателно на хората. 

Тези геомагнитни смушения не престават от няколко часа до няколко дни, а тяхната активност въздейства директно освен на електроуредите, само че и на човешкото здраве.

Повишаването на геомагнитна интензивност на Слънцето стартира още през вчерашния ден – на 12 февруари, и ще продължи до петък – 16 февруари. Стойността на тази магнитна стихия се пресмята по друг метод от всички институти и академии. Според едни тя е от шеста (висока) степен, а съгласно други е G2 (умерена).

В България тя ще е под формата на незначителни разстройства (G1), само че в комбинацията с ниско атмосферно въздействие ще се усети от по-чувствителните хора.

По-високите стойности могат да провокират неразположение у хора с хронични сърдечносъдови болести (исхемия, стенокардия, както и такива с прекарани инфаркти и инсулти) и мигрена, предизвестяват медиците. И припомнят, че по-чувствителните хора могат да реагират даже с промени в настроението, унесеност и мощно чувство за отмалялост.

„ Има метеочувствителни хора. Днес следя, че в кабинета ми идват най-вече хипертоници и хора, страдащи от хронично главоболие. Повечето от тях са наясно по какъв начин им въздействам времето и взeмат ограничения. Съветвам всеки човек да си мери кръвното и да си пие постоянно медикаментите за хипертония. Онези, които страдат от мигрени, също би трябвало да одобряват предписаните им медикаменти. Останалите е задоволително да пият болкоуспокояващи “, изяснява общопрактикуващият доктор доктор Борис Николов пред БТВ. 

Ревматолозите настояват, че възрастните хора могат да реагират с болки в ставите на по-силни магнитни стихии. А клиничните психиатри допълват, че техните пациенти постоянно изпадат в нараснала тревога, бодърствуване и незаинтересованост. Обострят се депресиите. Но през днешния ден и през идващите ден-два единственото, което българите могат да усетят, е нараснала унесеност и отмалялост. 

Част от рекомендациите на медиците са да се пият успокояващи билкови чайове, да се става от леглото без внезапни придвижвания, а разходките на открито да са по-скоро във вечерните часове. Йогата и аромотерапията също оказват помощ за по-лесното прекарване на тези напрегнати дни.

Тъй като някои хора реагират на слънчевата интензивност и със стомашно-чревни проблеми, лекарите ги поучават да лимитират, сладките, солените и мазните храни. В сходни интервали за тях са по-подходящи пшеничните и овесените каши с вода, обезмасленото мляко, изварата, рибата на скара, плодовете и зеленчуците.

Вибрационните вибрации, на които ще е подложена планетата ни тази седмица, се характеризират още с нарушавания в връзките и на проблеми с електрическите мрежи. Освен това те ще доведат го генерирането на впечатляващи северни сияния.

Следващите магнитни стихии ще са в интервала 25-26 февруари, прецизират още от Центъра за прогнозиране на галактическото време в Съединени американски щати. Такива ще има и при започване на март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР