Седемте водещи организации в тениса се обединиха в подкрепа към

...
Седемте водещи организации в тениса се обединиха в подкрепа към
Коментари Харесай

„Тенисът играе за мир“: Организациите в тениса заедно в подкрепа на Украйна


Седемте водещи организации в тениса се сплотиха в поддръжка към Украйна. ATP, WTA, ITF и четирите шампионата от Големия шлем оповестиха нова самодейност за филантропична помощ към засегнатите от войната.

Кампанията се споделя „ Тенисът играе за мир “ като в основата ѝ всяка една от организациите подари по 100 хиляди $ към световния фонд за помощ към Украйна. Парите в този фонд ще бъдат употребявани за незабавна помощ в района, както и за тенис федерацията на Украйна.

Подкрепата ще бъде и посредством други начинания. По време на шампионата в Индиън Уелс тенисистите ще получат гривни в цветовете на украинското знаме. Дигиталните и обществени платформи на организациите също ще показват знаци в поддръжка на Украйна.

Водещите украински тенисисти Елина Свитолина и Сергей Стаховски записаха вдъхновяващо видео обръщение. Както е известно, Стаховски се завърна в Киев, с цел да отбранява родината си.

Седемте организации благодарят на тенисистите, шампионатите, чиновниците и почитателите за „ невероятните им старания “ и в идващите седмици ще разгласи още проекти за „ Тенисът играе за мир “.

Българската федерация по тенис също започва самодейност в поддръжка на украинците. Като част от нея състезатели с картотека към Украинската тенис федерация получават опция да упражняват гратис на БНТЦ, а до двама състезатели ще получат и опция за настаняване в София.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР