Най-тежкото бедствие при лечението в историята на здравната служба беше

...
Най-тежкото бедствие при лечението в историята на здравната служба беше
Коментари Харесай

Скандал със заразена кръв: Правителството прикри най-тежкото бедствие при лечението на здравната служба

Най-тежкото злополучие при лекуването в историята на здравната работа беше скрито от държавното управление и NHS - с съзнателно унищожени основни документи.

Кампаниите през днешния ден желаеха виновните за неточности със инфектирана кръв да бъдат изправени пред правораздаването. Анди Бърнам, някогашен министър на опазването на здравето на Лейбъристката партия, прикани обвиняванията в непредумишлено ликвидиране да „ раздрусат Уайтхол радикално “. Обществено следствие заключи, че истината за абсурда, лишил повече от 3000 живота, е била „ крита от десетилетия “. Установено е, че министрите и чиновниците са „ сплели редиците си и отхвърлят ​​да са направили нередности “, до момента в който животите са унищожени от нечиста кръв и кръвни артикули.

Поднасяйки опрощение от името на държавното управление през днешния ден, Риши Сунак сподели, че това е „ ден на позор за английската страна “. Утре ще бъде оповестена скица за обезщетение от £10 милиарда. Премиерът сподели, че констатациите на следствието „ би трябвало да раздрусат нацията ни радикално “, добавяйки: „ От...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР