Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на

...
Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на
Коментари Харесай

17 партии и организации се събират в блок срещу статуквото

Седемнадесет политически партии и цивилен организации обмислят общо явяване на парламентарните избори.

Потенциалните политически сътрудници се събраха за претовори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП " Ние, Гражданите " Светозар Съев.

На срещата е станало ясно, че сплотяващото сред всички седемнадесет партии и цивилен сдружения е присъединяване им в националните митинги в страната през лятото и есента.

Участниците в срещата показаха шест съществени тематики, към които могат да изградят обща политическа платформа и гражданско обединяване.
 Манолова и Отровното трио вършат блок, а не партия за изборите
Манолова и Отровното трио вършат блок, а не партия за изборите

Няма да записват партия, дават платформа на жителите

Сред тях са отхвърлянето на модела на ръководство, корупционните схеми и практики на ГЕРБ , както и на останалите представители на статуквото; поствяне на ползите на българските жители и ползите на българската страна са преди всички останали.

На срещта беше откроена и нуждата от завръщането на Европейски Съюз към статута му на обединяване на народи , а не превръщането му в съюз на транснационалните корпорации, т.е. Европа на нациите, а не Европа на корпорациите ".

Съхраняването на обичайните български полезности и опълчване на " джендър " идеологията и " Истанбулската спогодба " е друга от значимите тематики, както и приемането като основателни на рецензиите на президента към управническия модел на ГЕРБ и ръководещото болшинство.
 Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за приятели с обща цел
Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за приятели с обща цел

Продължават диалозите с демократичните сили за общо явяване на изборите

Изтъква се и значимостта от усилване на гражданския надзор върху правосъдната система и върху всички форми на ръководство, както и въвеждане на законова опция за отзоваване на чиновници на изборни длъжности от страна на гласоподавателите.

Интерес за присъединение към платформата и присъединяване в нейния формат са декларирали още редица организации в страната. През идващите седмици предстоят срещи, на които ще бъде направена основата на бъдещата политическа платформа.

Целта на обединяването е да реализира посланичество в Народното събрание на жителите, които също поддържат " шестте точки " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР