Седемкратният световен шампион при пилотите във Формула 1 - Люис

...
Седемкратният световен шампион при пилотите във Формула 1 - Люис
Коментари Харесай

Хамилтън пропуска старта на "Сахир" заради коронавирус

Седемкратният международен първенец при водачите във Формула 1 - Люис Хамилтън, е дал позитивна проба за ковид. Това обявиха от неговия тим " Мерцедес ".

Така той няма да може да вземе присъединяване в старта на 6 декември на писта " Сахир " в Бахрейн.

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1)

Британецът има леки признаци на заразяване с вируса и към този момент се е самоизолирал, с цел да не повлияе на другите хора в екипа.

Снимка: Reuters

След 3 отрицателни теста през миналата седмица, тестът, която водачът е дал в понеделник (30 ноември), откакто се е почувствал зле, е била позитивна. Вторият му тест също е посочил, че той е инфектиран с ковид.

Люис Хамилтън прави един от най-хубавите си сезони във Формула 1. 35-годишният британец съумя да завоюва за седми път купата при водачите, като по този метод изравни върха на именития Михаел Шумахер.

Снимка: Reuters

Той се целеше в друго достижение на немския водач - най-вече следващи победи през сезона. Хамилтън щеше да го реализира, в случай че беше спечелил първото място във всички стартове до края на акцията. Така той щеше да запише 7 следващи триумфа (до момента той има 5). Толкова има и Шумахер през 2004 година

В началото на пандемията от ковид в Европа - през март, Хамилтън избра да се изолира, откакто беше в контакт със инфектиран с ковид. Тогава той отхвърли да се тества, само че се усещаше добре и нямаше признаци.

Снимка: Reuters

До края на сезон 2020 във Формула 1 остават два старта - на писта " Сахир " (второ съревнование в Бахрейн) и в Абу Даби (на 13 декември).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР