Седем цивилни, сред които и бебе на 23 дни и

...
Седем цивилни, сред които и бебе на 23 дни и
Коментари Харесай

Седем украински цивилни, от които едно бебе на 23 дни, са убити при руски обстрел

Седем цивилни, измежду които и бебе на 23 дни и 12-годишно момче, са починали в Херсонска област по време на обстрел, оповестиха украинските управляващи в неделя.

Новината идва, откакто в събота Киев, че реализира непълен прогрес на юг.

При обстрела са развалени жилищни здания в няколко обитаеми места, написа военната администрация на Херсонска област в обява в Телеграм. Други шестима души са били ранени при случаите.

Съобщава се и за обстрел на цивилни региони към град Никопол, в южната част на Запорожка област . Според локалните управляващи не се оповестява за жертви, откакто " съвсем дузина снаряди " са поразили Никопол и град Червеногривск .

В ежедневния си брифинг в неделя украинският Генерален щаб заяви за 39 конфликта през предходните 24 часа, като боевете са се водили в източната част на Харковска област, западната част на Донецка област и в региона на Роботин в Запорожка област.

Вадим Рогов , окупационен чиновник, назначен от Русия в окупираната част на Запорожка област, сподели, че украинските сили са пробили съветските линии и са се " закрепили " в селището Урожайне в югозападната част на Донецка област. Рогов добави, че украинските сили се пробват да открият надзор над близкия град Старомливка .

Министерството на защитата на Русия заяви за " разстройване " на украинските старания за " осъществяване на терористични офанзиви против обекти в Русия ". Според министерството два украински дрона са били свалени над Белгородска област , а трети - в Курска област . Не се оповестява за жертви или вреди. Радио Свободна Европа (RFE/RL) не е в положение да ревизира без значение известията за бойни дейности от регионите на тежки сражения.

В свое известие Туитър, преименуван на Х, в неделя английското министерство на защитата заяви, че съветската наемническа група " Вагнер " " евентуално върви към редуциране на числеността си... в миг на финансов напън ".

Министерството добави, че евентуално Кремъл значително е спрял финансирането на фамозната група след опита за въоръжен протест през юни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР