Себастиан Фетел започна по шампионски новия сезон във Формула 1.

...
Себастиан Фетел започна по шампионски новия сезон във Формула 1.
Коментари Харесай

Гросмайсторски триумф за Фетел за старт на на сезона във Ф1

Себастиан Фетел стартира по шампионски новия сезон във Формула 1. Четирикратният международен първенец завоюва напечената конкуренция за Гран при на Австралия в директна борба с Люис Хамилтън, с който се чака да се вкопчат в люта борба за купата през тази година.

Германецът беше по-бърз единствено с към пет секунди и половина, което е извънредно малко като разлика, само че изцяло задоволително, с цел да е на най-високото място на подиума. Трети остана другият водач на Ферари Кими Райконен, който я удържа след здрава борба с Даниел Рикиардо от Ред Бул.

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо с Макларън Хонда се пребори за петата позиция, вклинил се сред двамата водачи на Ред Бул. Това предопредели и шестата позиция на Макс Верстапен. Челната десетка беше затворена от Нико Хюлкенберг (Рено), Валтери Ботас (Мерцедес), Щофел Вандоорн (Хонда) и Карлос Сайнс-младши (Рено).

Очаквайте детайлности!

------------------------

1 - Старт на надпреварата! Люис Хамилтън потегли превъзходно и още на старта отби внезапната офанзива на Кими Райконен и го блокира по страховит метод, с цел да устиска полпозишъна си. Челната тройка се резервира, като Кевин Магнусен се подреди зад тях, измествайки Макс Верстапен.



5 - Хамилтън продължава да води колоната, а по-завързано е в борбата на по-задните места от нея, защото британецът с лекост поддържа задатъка си пред Кими Райконен.

6 - Първи изнемощял през новия сезон и това е дебютантът Сергей Сироткин от Уилямс. Обиколка по-късно Маркус Ериксон също отпадна, моторът на болида му угасна.



10 - Макс Верстапен се завъртя и изгуби цели четири позиции. Той вървеше четвърти, само че поради този случай се смъкна чак до осмото място. В челото продължава да няма промени.

13 - Хамилтън продължава да поддържа задатъка си на върха, води удобно с 2.621 секунди пред Райконен. Фетел е трети на още две секунди и половина обратно.

21 - Хамилтън мина през бокса, откакто обиколка по-рано това беше направил и Кими Райконен. В последна сметка британецът се забави единствено 21.8 секунди в пита и излезе пред финландеца. Лидер е Себастиан Фетел, който обаче занапред ще влезе в бокса.



23 - Докато чакаме влизането в бокса на Фетел, най-интересна е борбата за четвъртото място. Кевин Магнусен беше на преференциална позиция, само че механиците го провалиха при слагането на гумите и той отпадна. Така четвърти се държи Ромен Грожан.

26 - Отпадна и Ромен Грожан, малко след влизането му в бокса. Така и двата автомобила на Хаас са навън, само че при французина повредата беше в мотора.



29 - Фетел опази първата си позиция и след излизането от бокса за промяна на гумите. Той излезе на половин секунда пред Хамилтън и двамата се вкопчиха в люта борба.

32 - Състезанието се възобнови след излизането на кола за сигурността. Фетел и Хамилтън са един до друг и ще се борят до последно за успеха.

36 - Продължава гонитбата в челото, само че Фетел показва по-добро движение. Той усили преднината си пред Хамилтън на към този момент една секунда.

39 - Голяма борба и за третото място. Даниел Рикиардо натиска Кими Райконен за тази позиция, само че финландецът отбранява позицията си превъзходно.

46 - Битката на върха продължава с непроменени функции. Фетел води с една секунда, а направи и най-бърза обиколка в надпреварата.

47 - Хамилтън отговори и даде нова най-бърза обиколка - 1:26.523 минути. Внезапна неточност незабавно по-късно поради нападателна офанзива на завоя и блокиране на предна дясна гума направи изоставането му над две секунди.

50 - Фетел поддържа преднината си и успеха му към този момент наподобява все по-вероятна,макар Хамилтън да се приближи на 1.5 секунди зад него. До края обаче остават още единствено осем обиколки.

51 - Хамилтън с нова най-бърза обиколка - 1:26.444 минути.

54 - Победата на Фетел към този момент е съвсем сигурна. Той поддържа разлика от към три секунди пред Хамилтън.

57 - Фетел подвигна дистанцията на пет секунди пред Хамилтън и успеха му е сигурна. Топ 3 ще се затвори от Кими Райконен, а любимецът на локалната аудитория Даниел Рикиардо ще е четвърти.

58 - Край на надпреварата! Себастиан Фетел победи Люис Хамилтън, трети остана Кими Райконен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР