Сдържани позиции изразиха депутатите в парламента след падналите ракети на

...
Сдържани позиции изразиха депутатите в парламента след падналите ракети на
Коментари Харесай

Сдържани позиции в парламента след падналите ракети в Полша

Сдържани позиции показаха депутатите в Народното събрание след падналите ракети на територията на Полша. Според народните представители първо би трябвало да се открият всички обстоятелства към случая, при който починаха двама души.

По думите им досега данните са прекомерно нищожни, само че е реалност, че войната в Украйна не носи позитивен резултат за нито една от страните.Депутатите са на мнение, че за момента няма мотив за паника в България.

След снощната вест, че на територията на Полша са паднали две ракети покрай границата с Украйна, тематиката стана мотив за мнения в коридорите на Народното събрание.

По-рано в сряда служебният министър председател Гълъб Донев разгласи, че към Министерски съвет незабавно след днешното съвещание на НАТО.

" Експлозията на двете ракети наоколо до границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира ", казаГълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

Той акцентира, че сме в непрекъснат контакт със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз и че деликатно се следи ходът на следствието. Сдържаният звук и изказванията, учредени на обстоятелства са наложителни, тъй като става дума за война.

Дрънченето на думи е ненужно. Всички догатки, преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия, ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение, добави той.

Преди това стана ясно, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще управлява през днешния ден, 16 ноември,, отдадено на снощния гърмеж в Полша. Това заяви представителят на алианса Оана Лунджеску, представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се Столтенберг да приказва пред медиите в обедните часове. В срещата се планува да вземат участие посланиците на страните от пакта.

Снощи Столтенбергсъобщи, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда. Той посочи, чеНАТО следи ситуацията и съдружниците поддържат тясна връзка. Генералният секретар уточни, че е значимо да бъдат открити всички обстоятелства по случая.

Припомняме, че двама души починаха в Полша, откакто паднаха покрай границата с Украйна, оповестиха международните медии във вторник, представени от БГНЕС. Ракетите са паднали в натовската страна след всеобщите бомбардировки на Русия над украинските градове по-рано във вторник,при които бяха изстреляни над 100 ракети.

По информация на “Ройтерс ” гърмежът е станал в Пжеводов, село в Източна Полша, и епоразил силоз за зърно. Ракетата е паднала на 65 км в Полша.

Министерството на защитата на Русияопредели изказванията за паднали съветски ракети в Полша като “провокация ”.Според ведомството не е имало удари с съветско оръжие наоколо до украинско-полската граница, осведоми ТАСС.

" Изявленията на полските медии и публични лица за хипотетично рухване на " съветски " ракети край село Пжеводов са умишлена провокация за изостряне на обстановката. Руските оръжия не са поразили нито една цел наоколо до украинско-полската държавна граница ",заявиха от министерството.

Публикуваните от полските медии фотоси на останките от мястото на случая нямали нищо общо с съветски оръжия, настояват още от Москва.

„ Все още не е ясно какво е предизвикало детонацията ”, показаха локалните управляващи. Според полското радио ZET обаче гърмежът е резултат от рухването на две съветски ракети в региона на селото.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки свикаспешно Комитета по въпросите на националната сигурност и защитата, удостовери представителят на държавното управление Пьотр Мюлер. Местни осведомителни уеб сайтове настояват, че това евентуално е поради детонациите. " Най-важните хора в страната " участват на изключителната среща в Полша, заяви локалното радио Zet.

Радиостанцията заяви също, че в отговор са задействани военни самолети.

Съгласно член 5нападение против един съдружник на НАТО се смята за нахлуване против всички съдружници.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР