Считано от понеделник /18 май/ Административният съд във Враца започва

...
Считано от понеделник /18 май/ Административният съд във Враца започва
Коментари Харесай

Административният съд във Враца възстановява нормалната си работа от понеделник

Считано от понеделник /18 май/ Административният съд във Враца стартира разглеждането на каузи в открити правосъдни съвещания при спазването на правила и ограничения за работа на съдилищата в изискванията на пандемия, признати с решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.
Изискванията за сигурност неизбежно постановат и някои ограничавания, оповестяват от институцията.
В постройката на съда се позволяват страни по каузи, процесуални представители, движимости лица и очевидци по съответни производства, като същите следва да носят защитни маски и ръкавици. В правосъдна зала влизат единствено лицата, които са призовани за разглеждане на съответно дело, като не се позволява наличието на стажанти, публицисти и други лица отвън призованите в процеса. Присъствието на страните в правосъдната зала не е наложително.
Процесуалните си права и отговорности същите могат да осъществят документално, посредством уеб страницата на съда и Единния портал за електронно правораздаване, а информации по каузи могат да вършат и на телефони:
Служба „ Съдебно деловодство “:
092/66 851, след сигнала 117; 137; 138
Служба „ Регистратура “:
092/66851, след сигнала 101
Жалбите, митингите, молбите и писмените бележки могат да се подават до Административния съд във Враца по електронен път, подписани с дипломиран електронен автограф на електронния адрес на съда - [email protected], а също и посредством лицензиран пощенски оператор, както и по факс: 092 66 60 20.
Предоставянето на административни услуги, подаването и приемането на бумаги и документи по каузи, се прави на правилото „ на едно гише “, ситуирано на партера в постройката на Административен съд – Враца за времето от 9 до 12 часа и от 14 до 17 часа. През времето от 8 до 9 часа и от 12 до 14 часа в постройката ще се прави съществена стерилизация на общите елементи и пространствата с публичен достъп.
"Молим жителите да проявят отговорност, схващане и самообладание. Въведените ограничавания са за запазване здравето на работещите и посетителите в съда и не са дефинитивни. Може да бъдат променяни или изцяло анулирани с решение на Висш съдебен съвет, според от епидемиологичната конюнктура в страната и предписанията на здравните управляващи ", се споделя още в прессъобщението от съда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР