Считаната за приятелка на камикадзето Георги Семерджиев - Симона Радева

...
Считаната за приятелка на камикадзето Георги Семерджиев - Симона Радева
Коментари Харесай

СДВР погна дисциплинарно Симона Радева - отстраниха я от длъжност за 2 месеца

Считаната за другарка на камикадзето Георги Семерджиев - Симона Радева - е отстранена от работа в Министерство на вътрешните работи за период от 2 месеца и против нея потегля дисциплинарно произвеждане. Това се схваща от известие на Министерство на вътрешните работи.

Ето и известието на вътрешното министерство:

" Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 юли е формирано дисциплинарно произвеждане против чиновник в група „ Охрана на публичния ред " към бранш „ Охранителна полиция " при Първо районно управление (на МВР). Дисциплинарно произвеждане е формирано  на съображение налични данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за държание на държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи, одобрен със заповед на министъра.

Служителката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец. "

От прокурорска позиция - към този момент е известно, че тя е само очевидец по делото за гибелта на две девойки.

Ролята на полицайката в злополуката на 5 юли към момента се обяснява. Първо бяха безапелационните изказвания, че е била в колата с Георги Семерджиев.

После се появиха и теза, че персонално му е уредила стълба, с която той се е покачил в квартирата си - това бе опровергано, че Семерджиев самичък си взел стълба от своята автомивка. В медиите бе писано и че тя го присъединила в чат на полицейски сили, с цел да знае къде са патрулите и го предупреждавала персонално.

Радева написа статус, че " съвестта й е чиста и всеки ще си сърба попарата " след ужасната злополука.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР