Части от водещата не трябва да се прилагат в Северна

...
Части от водещата не трябва да се прилагат в Северна
Коментари Харесай

Съдът в Северна Ирландия отхвърли като невалидни части от британския закон за мигрантите

Части от водещата не би трябвало да се ползват в Северна Ирландия, защото подкопават отбраната на правата на индивида, обезпечена в споразуменията след Брекзит. Това постанови Върховният съд на Белфаст, оповестява " Ройтерс ".

Законът за незаконната миграция, признат предходната година, значи, че нелегално идващите в Обединеното кралство са възпрепятствани да изискат леговище и вместо това са изправени пред депортиране или в родната си страна, или в по този начин наречената безвредна трета страна - Руанда.

Съдът обаче постанови, че разнообразни аспекти на закона, в това число отстраняването на лица, търсещи леговище, деца и жертви на трафик на хора, без да е осъществена оценка, са противозаконни в Северна Ирландия.

Адвокат Шинейд Мармион, който представляваше един от жалбоподателите, 16-годишен мигрант от Иран, който е достигнал до Англия с лодка предходната година, съобщи, че решението ще попречи на държавното управление да изведе такива хора от Северна Ирландия.
 Ирландия се оплака от напор на мигранти поради английския проект за Руанда
Ирландия се оплака от напор на мигранти поради английския проект за Руанда

Заплахата от депортиране кара бежанците да се насочат към Ирландия

Британският министър председател Риши Сунак се зарече, че държавното управление му ще предприеме всички стъпки, с цел да отбрани позицията си, в това число посредством обжалване.

" Бях поредно явен, че уговорките в Белфасткото съглашението (от Разпети петък) би трябвало да се поясняват по този начин, както постоянно са били предопределени, а не да се уголемяват, с цел да обгръщат въпроси като незаконната миграция ", уточни той.

Жалбоподателите, измежду които е и Комисията по правата на индивида на Северна Ирландия, настояват, че основни елементи от закона са несъвместими с Уиндзорската рамка след Брекзит, контрактувана предходната година взаимно от Лондон и Брюксел.

Споразумението подсигурява, че няма да има понижаване на правата на индивида, предпазени от мирното съглашение на Северна Ирландия от Разпети петък от 1998 година след отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Имиграционното законодателство е в основата на уговорката на Сунак да спре рисково прекосяване на мигранти от Франция до южното крайбрежие на Англия с дребни, постоянно негодни за корабоплаване лодки.
 Англия публично узакони изпращането на мигранти в Руанда
Англия публично узакони изпращането на мигранти в Руанда

Кралското утвърждение е последният стадий от законодателния развой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР