Създаване на световна екосистема за защитени мобилни блокчейн базирани „комунални

...
Създаване на световна екосистема за защитени мобилни блокчейн базирани „комунални
Коментари Харесай

Sirin Labs разработва масов Android смартфон с портфейл за криптовалути

Създаване на международна екосистема за предпазени мобилни блокчейн основани „ комунални услуги “, която да приближи „ токън стопанската система “ до всеобщия консуматор е главната цел на швейцарската компания SIRIN Labs, която открива собствен развоен център в София. Основният научно-изследователски и развоен център на компанията е в Тел Авив и включва над 70 експерти, а в България към този момент разполага с двама, съобщи вицепрезидентът на SIRIN LABS Амит Крелман при представянето на компанията в София. SIRIN LABS ще търси надарени инженери в региона на създаването на Android и на Java, както и експерти по Quality Assurance, обясниха от българския сътрудник на новаторската компания Stanga One1.

 вицепрезидентът на SIRIN LABS Амит Крелман

Защитената операционна система SIRIN OS e построена върху Android, като компанията работи в извънредно тясно съдействие с Гугъл и с тайванския производител Foxconn, като първият „ личен “ смарт телефон FINNEY ще бъде подготвен до края на тази година. Стремежът на разработчиците е да реализират последна цена под $1000, като техническите спецификации на продукта са много впечатляващи – процесор Qualcomm Snapdragon 845, 6-инчов екран със съответствие 18:9, 128GB вградена памет за предпазване, допълнена от слот за SD карта памет с потенциал до 2 TB, a оперативната RAM памет е 6 GB.

 вицепрезидентът на SIRIN LABS Амит Крелман

Хардуерните благоприятни условия на устройството неслучайно са подсилени, защото устройството би трябвало да поддържа редица специфични софтуерни благоприятни условия на операционната система SIRIN OS. Платформата поддържа предпазен портфейл с „ офлайн “ предпазване на най-масовите криптовалути и токъни (включително Bitcoin, Etherium и други). Компанията предлага и вградена услуга за превръщане на токъни (TCS – Token Conversion Service), която да улесни потребителите и да разшири проникването на блокчейн услугите. „ Днес всеки стартъп основава личен токън, да вземем за пример новаторски таксиметрови услуги, само че потребителят ще избра просто да заплати таксито със токъна или криптовалутата, с която разполага в портфейла си “, изясни Крелман.

Системата във FINNEY телефона предлага и IPS отбрана против навлизане, основана на държанието и блоков изкуствен интелект. Защитата на „ скъпия “ криптовалутен запас се добавя с 3-факторна автентификация – биометрична, с начертана фигура и поведенческа. Основните информационни канали като VoIP, текстови известия и електронна поща също са предпазени, изясни Амид Крелман. В допълнение към смарт телефона компанията създава и блокчейн основано PC вид „ All-in-one “, основано въз основата на практиките за тъничък клиент, като задачата е крайната цена на продукта да е под $800.

Освен лични артикули, които по-скоро наподобяват на референтен дизайн, компанията е в напреднали договаряния със 7 водещи ОЕМ снабдители на Android смарт телефони (включително Hauwei), които да приспособяват SIRIN OS в техни артикули, тъй че да улеснят потреблението на микроплащания с токъна SRN на SIRIN Labs.

Всъщност главната цел на младата компания е да развие мощна екосистема, която да дава опция на разнообразни разработчици да прибавят разпределени приложения (D-APP), и P2P услуги, посредством които потребителят са споделяте всевъзможни запаси – от местоположението, през батерията на телефона до мобилния интернет. „ Ако Мелъди да вземем за пример пътува от Тайван за Лондон за няколко дни, само че няма роуминг проект за мобилни данни. Същевременно нейният прочут Джон, употребяващ смарфтон със SIRIN OS, разполага с огромен пакет за мобилен интернет. Вместо да минава през централизираната и комплицирана система на оператора за покупка на мобилен интернет, тя може да изиска от Джон да „ показа “ своя запас с нея, а по-късно той ще получи SRN токън за размера от данни, които е употребила Мелъди “, изясни Крелман.

„ Крипто токъните към момента не са за всеобщия пазар. Към момента токъните се употребяват на първо място от спекуланти, от бизнесмени като различен способ за набиране на рисков капитал посредством така наречен ICO (Initial Coin Offering), както и на черния пазар за средства за злоумишлена приложимост, добави Крелман. - Същевременно блокчейн технологиите ще трансформират целия свят и бизнеса, те са доста значими, само че към момента се схващат единствено от стеснен кръг експерти. Родителите ни да вземем за пример желаят да употребяват бърз интернет, без да те се интересуват от OSI модела на мрежата, какъв е IP протоколът. Целта ни е блокчейн приложенията да доближат до всеобщия консуматор, който да усети „ действителна изгода “ от тях “, съобщи вицепрезидентът на SIRIN LABS. Затова компанията ще развива „ стопанска система на токъните “. Именно реализация в сходна забавна професионална сфера предлага на българските експерти SIRIN LABS в новия си развоен център в София.

И други компании се насочват блокчейн, с цел да осъществят разнообразни хрумвания за децентрализирано шерване на запаси сред доверяващи се сътрудници. В плана Metamorph да вземем за пример блокчейн служи за смяна на днешния модел на рисково финансиране (VC). “Бъдещето на започващите компании е във всеобщото финансиране (crowdfunding), като блокчейн технологията провежда хиляди консуматори да оказват помощ за растежа на новите компании. Нашата платформа ще се стреми да сплоти в една обвързвана мрежа специалисти, сътрудници, венчър фондове, новият вид създадели на компании, създавайки общо пазарно място за продан и на хрумвания, и на опит. По този метод ще бъдат финансирани забавни хрумвания, които постоянно мъчно стигнат до вниманието на венчър фондовете “, сподели Крис Дитрих, основен шеф „ Иновации “ на Metamorph. - Изграждаме инициативна общественост, която да си сътрудничи по стартъп плановете. Бъдещият напредък ще бъде подхранен от нова генерация бизнесмени, които се появяват на пазара “, добави той.

Валентин Алексиев от Aetenity ventures показа програмата Startfleet за вложение в блокчейн започващи компании. Startfleet съставлява децентрализиран инкубтор за блокчейн стартъпи, създаващи приложения за платформата æternity. По време на „ инкубационния “ интервал от 6 месеца започващите компании имат достъп до над 30 лектори, ментори, специалисти, консултанти, водачи в региона на блокчейн. Всяка концепция може да получи финансиране до $250 000.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР