Практическата програма за стартиране на собствен бизнес Challenge YOU, чиято

...
Практическата програма за стартиране на собствен бизнес Challenge YOU, чиято
Коментари Харесай

Български студентски проект с шанс за комесиализиране по програмата Challenge YOU


 Снимка: JA Bulgaria

Практическата стратегия за пускане на личен бизнес Challenge YOU, чиято цел е да поддържа успеОбединена българска банка и Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й сдружение The Edge: R&D дадоха начало на преакселераторската стратегия Challenge YOU.шна реализация на предприемаческа самодейност на студентски стартъпи, започнаха Обединена българска банка (ОББ) и Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й сдружение The Edge: R&D.

В рамките на 3 месеца участниците ще образуват екип, който би трябвало да развие своята концепция, да създаде първообраз на продукта или услугата си, както и да показа бизнес аргументация на плана. След откриващото събитие остават 2 седмици за включване на още искащи да вземат участие, като крайният период за регистрация на студентски екипи е 10 март 2019 година, когато започва и обучителната част.

Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат концепция за пускане на бизнес. Проектът им може да е в региона на виртуална действителност, изкуствен интелект, Интернет на нещата (IoT), финтех, опазване на здравето, чиста сила, агроиновации и други бизнес хрумвания, свързани с софтуерна иновация.

В рамките на 8 съботи през месеците март, април и май студентите ще вземат участие в интензивни работилници и образования, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, наставнически следобеди. Накрая ще се организира демо ден и финално съревнование, на което ще стане явен спечелилият, чиято концепция ще бъде финансирана. Победителят ще завоюва също менторство и съвещания с тесни експерти от екипа на ОББ, JA България и The Edge: R&D (юрист, финансист, експерт по интелектуално право и др.).

„ Преакселераторската стратегия Challenge YOU е разумната последваща стъпка в просветителния метод, който нашата организация ползва от доста години насам. Внедрявайки новаторски модели като този, ние се стремим да помогнем на младежите да осъществят своите хрумвания на процедура, предоставяйки им практическо образование за създаване на предприемачески компетентности, менторство и експертна консултантска помощ. По този метод осъществяваме визията си за основаването на предприемчиви младежи, които работят и с готовност сбъдват фантазиите си. Щастлива съм да кажа, че актуалният план прави тъкмо това и отразява напълно задачата на нашата организация. Благодаря особено и на сътрудниците ни в тази самодейност – ОББ, за това, че схващат и поддържат нуждата от сходни дейности “, разяснява Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България и The Edge: R&BD.

„ В обществото има доста разнообразни настройки какво съставлява една банка и какво се чака от нея. Това са етикети, наслагвани с години. Но като на младежи, които вършат първи стъпки в стартирането на собствен бизнес и са тук, с цел да се научат на увереност, ще кажа: доверете се на своята банка, ние споделяме експертиза, трупана с години, и отговорност към нашите клиенти. ОББ ще ви научи какво е да имате стабилен сътрудник зад тила си, с цел да реализирате и най-смелите си фантазии “, съобщи и Светла Георгиева, изпълнителен шеф „ Риск “ в ОББ.

Бизнес ментори от екипа на ОББ ще поддържат стартъпите с опит и препоръки в развиването на концепциите. Всички образования и наставнически следобеди ще се организират в изобретателното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.

Всички екипи от преакселераторската стратегия Challenge YOU ще бъдат поканени да показват своите разработки на Младежкия бизнес конгрес „ Изгряващи звезди “ на 9-10 юни в София. Всички студентски екипи ще се състезават за редица награди в специфични категории, както и за финансиране в размер на 10 000 лв..
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР