Абу Даби иска да бъде дом на следващата “разрушителна” технология.

...
Абу Даби иска да бъде дом на следващата “разрушителна” технология.
Коментари Харесай

Може ли Абу Даби да се превърне в следващия стартъп център?

Абу Даби желае да бъде дом на идната “разрушителна” технология. За да реализира тази своя цел, емирството счита да разчита на помощта на Microsoft и Softbank.

Mubadala Ventures, техническото звено на един от суверенните фондове на Абу Даби, в неделя започва софтуерен развъдник на стойност 142 млн. $, наименуван Hub71, както и фонд от 145 млн. $, предопределен за вложения в стартъп компании. " Това е първото място, където има всичко належащо за започващите компании, с цел да могат те да съумеят в реалност ", споделя Елам Алкасим, изпълнителен шеф на капиталовия фонд в Абу Даби. По думите му фирмите ще се радват на финансови тласъци и основна държавна и регулаторна поддръжка.



Softbank и Microsoft не са поели никакви финансови задължения към Hub71, само че ще изпратят свои локални представители, които ще поддържат центъра и неговите стартъп компании.

" Ние сме горди да обявим присъединяване си в това съдействие, което ще даде опция на стартъп фирмите и бизнесмените да развиват, уголемяват и построяват своите трансформационни предприятия ", обявиха в неделя от Microsoft. Технологичният колос ще предложи на стартъп фирмите от Hub71 своите услуги на преференциални цени.

Главният изпълнителен шеф на Softbank, Масайоши Син, от своя страна изпраща видео известие по отношение на бъдещото съдействие.

" Това е реформаторски план, който ще даде опция на софтуерни компании, започващи компании, университетски звена и вложители да си сътрудничат, с цел да основат нещо в действителност вълнуващо за софтуерния бранш в района и отвън него ", се споделя в обръщението на Син, който към този момент има построени тесни връзки с Абу Даби - ръководеният от него холдинг е вложил 15 милиарда $ в така наречен 100 billion Vision Fund, основан в емирството.

Hub71 ще стартира да приема заявки през април, като се чака част от него да станат най-малко 100 започващи компании в границите на идващите няколко години. По този метод Абу Даби ще влезе в конкуренция със прилежащ Дубай, който към този момент има няколко одобрени центъра и се нарежда като районен водач.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР