TransferWise, компанията за парични преводи, която влезе в конкуренция дори

...
TransferWise, компанията за парични преводи, която влезе в конкуренция дори
Коментари Харесай

TransferWise е най-скъпият финтех стартъп в Европа

TransferWise, компанията за парични преводи, която влезе в конкуренция даже с Western Union, към този момент се прави оценка на 3,5 милиарда $ след нов капиталов кръг. Това я прави финтех стартъпа с най-висока пазарна капитализация в Европа.

С намаляването на таксите и прибавянето на безпрепятствено функционираща онлайн платформа, която разрешава на потребителите да вършат световни парични прехвърляния и да наблюдават придвижването на средствата си, основаната в Лондон компания употребява съвременен метод към добре открит пазар, на който преобладават колоси като Western Union и MoneyGram. Компанията постоянно приканва за по-голяма бистрота към таксите, които банките и услугите за обмяна на валута начисляват на клиентите си за прекачване на пари в чужбина.



„ Преди осем години имахме една фантазия и по някакъв метод целият свят беше срещу нас. Ние обаче успяхме малко по малко да изградим бизнеса си и да променим средата към нас, с цел да станем доста по-удобни за потребителите “, разяснява съоснователят на TransferWise, Таавет Хинрикус.

Европейска частна капиталова група Vitruvian Partners и американски капиталови сдружения Lone Pine Capital и Lead Edge Capital са закупили акции от сегашни вложители, а първични инвеститори като сдруженията Andreessen Horowitz и Baillie Gifford са нараснали присъединяване си в компанията. Фондовете, ръководени от BlackRock, също са вложили във финтех стартъпа.

TransferWise генерира чистата облага от 6,2 млн. паунда за фискалната година, приключваща през март 2018 година, до момента в който годишните доходи на компанията са се удвоили и доближават 117 милиона паунда. Компанията твърди, че притегля по 10 000 нови бизнес клиенти на месец, като все още има 5 милиона клиенти и обработва 4 милиарда $ месечни преводи.

С привличането на последните вложения, TransferWise изпреварва различен английски финтех стартъп OakNorth, който последно беше оценен на 2,8 милиарда $.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР