Съюзническите сили освободиха селищата Богородичное, Владимировка и Триполя в Донецката

...
Съюзническите сили освободиха селищата Богородичное, Владимировка и Триполя в Донецката
Коментари Харесай

Ще рискува ли Западът да се намеси директно в Украйна?

Съюзническите сили освободиха селищата Богородичное, Владимировка и Триполя в Донецката национална република, а в този момент се провежда мощен плацдарм за офанзива против Славянск. Министерството на вътрешните работи на ЛНР удостовери освобождението на село Богородичное и развиването на нахлуване против Славянск, заяви ТАСС на 11 юли.

На фона на сполучливата атака на Русия в Донбас изнесената от вицепремиера на Украйна Ирина Верещук информация за идното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна в Херсонска област наподобява неубедително – като психическа офанзива.

Кой афишира военни проекти? Загубата на позициите на Киев в западните страни се изяснява с обстоятелството, че определената от тях тактичност на лимитирана поддръжка за Украйна с оръжия, пари и политически изказвания се оказа неефективна. Това значи, че такава поддръжка или ще бъде лимитирана, или, в противен случай, те ще желаят непосредствено да влязат в спор.

Темата към този момент се разисква в New York Times:

„ Президентът Байдън даде обещание да поддържа Украйна „ колкото е належащо “, само че нито той, нито някой различен може да каже какъв брой дълго ще продължи това и какъв брой повече Съединени американски щати и техните съдружници може да направи в този интервал, без да се стига до директна военна интервенция. "

Сенаторът от Делауеър Кристофър Кунс по-рано изиска американски боен контингент да бъде изпратен в Украйна, с цел да „ спре президента Путин “. Те разискват и опцията за присъединяване на силите на НАТО, както и нахлуването на личен риск на полската войска.

Вероятността от директна западна инвазия в Украйна беше оценена от специалистите на " СП ".

Експертът от Центъра за проучване на сигурността на Руската академия на науките, политологът-американист Константин Блохин показва, че американците и европейците се опасяват прекалено много от международна война.

" И Джо Байдън, и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент се изрекоха по тази тематика. И двамата споделиха, че би трябвало да се заобикаля директна военна борба с Русия, защото това би довело до непредвидими резултати ", съобщи той.

" Това се показва и в американските документи за стратегическо обмисляне, както и в отчетите на техните мозъчни тръстове, които са налични в общественото пространство ", продължава специалистът.

" Според президента на Съединени американски щати заради директна интервенция може да стартира Трета международна война. Обективно никой не желае това ", счита политологът.

" Все отново това ще е последната война в историята на човечеството... Едва ли Съединени американски щати са подготвени да стартират международна война поради Украйна, да рискуват всичко. Карибската рецесия представляваше екзистенциална опасност за тях; днешната рецесия не съставлява такава заплаха за Вашингтон ", продължи той.

" СП ": - Но на Запад водачите се сменят постоянно. Къде е гаранцията, че новите ръководители на водещите русофобски страни няма да се окажат по-агресивни? Ето, Лиз Тръс към този момент е нетърпелива да стане министър-председател на Англия, обещавайки да реализира провалянето на Русия...

- " Всъщност това, което се случва към Украйна, кардинално не се разграничава от това, което към този момент се случи сред нашите страни по време на Студената война: американците водиха война във Виетнам - Съюз на съветските социалистически републики оказа помощ на съпротивата, ние воювахме в Афганистан - американците поддържаха муджахидините ", счита специалистът.

" При тях идваха пари освен от Америка, само че и от саудитците. И в този момент стартира нова студена война ", продължава той.

" Друго нещо е, че засиленият обстрел на мирни градове ни развързва ръцете и може да принуди Русия да промени тактиката и тактиката си. Путин е прав, когато споделя, че Москва към момента не е направила нищо съществено в Украйна ", споделя още Блохин.

" СП ": - А по-малко мощни играчи?

- " Отслабването на украинската държавност се преглежда от някои други сили, на първо място от Полша, като техен исторически късмет ", твърди Блохин.

" Ако съветските войски спрат да се придвижват по-на запад и се лимитират до югоизточната част на Украйна, Варшава ще одобри това като самобитен картбланш, „ зелена светлина “ за своите дейни дейности и ще се опита да възвърне предходната си мощност ", счита той.

" Не бива да се не помни, че основният проектант на плана Украйна-Анти-Русия Збигнев Бжежински (съветник по сигурността на президента на Съединени американски щати Джими Картър – бел.ред.) е поляк по народност, който искаше да възвърне Жечпосполита благодарение на Съединените щати и за сметка на Украйна ", изясни Блохин.

" Такъв сюжет е вероятен. Ако другите не желаят сами да се бият, то поляците могат ", заключава той.

" Освен това Киев, който желае да нанесе оптимални вреди на Русия, може да ескалира и в Приднестровието, където имаме боен контингент и големи оръжейни хранилища в село Колбасна ", продължава политологът.

" А зад Приднестровието в спора могат да бъдат въвлечени Молдова и Румъния. Но ядрото на Запада - Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия - ще заобикалят конфликти с Руската федерация ", счита той.

Според Сергей Ермаков, специалист от Руския институт за стратегически проучвания, западните страни работят рационално в Украйна.

- " На последните срещи на върха на НАТО, Г-7 и Европейски Съюз водачите непрекъснато повтаряха, че тяхното единение е неделимо и по-силно от всеки път ", споделя той.

" Това демонстрира, че те имат съществени проблеми с единството. Следователно за тактическото сближение на западните страни украинската рецесия ще продължи да се употребява интензивно. Но това не е стратегически въпрос ", твърди Ермаков.

" Казано напряко, Украйна е инструмент. Всичко, което Западът желае, е да я употребява, с цел да отслаби или даже, при удобни условия, да изтощи Русия като геополитически противник на Съединените щати, а също и да събере ресурсите, нужни за по-системна битка против другия си геополитически противник, Китай, който те възприемат като по-опасна опасност ", изяснява още той.

" СП ": - Получава се, че при тях не е добре. Ако Западът не се намеси директно, няма да има намаляване...

- " Западът сигурно вижда, че въпреки и постепенно, малко по малко, Русия взема решение военните си задания в Украйна. Освободената територия се усилва. Но не им е преференциално сами да се намесват, ще изстискат каквото могат от настоящия формат ", споделя Ермаков.

" Те ще продължат да доставят оръжие, до момента в който украинците показват воля за опозиция ", счита той.

" Няма да има нов проект Маршал. Веднага щом сумата, нужна за възобновяване на Украйна, доближи трилион $ (а тя непрестанно расте), Западът ще каже, че това не е в неговата подготвеност и поддръжката му ще завърши дотук ", продължава още специалистът.

" Нито американците, нито европейците ще поемат отговорността за Украйна до дъно, да оказват помощ на Киев в своя щета ", уверен е политологът.

За да се намеси директно в рецесията в Украйна, Западът ще би трябвало да образува избран корпус от сили за интервенция, наброяващ няколко десетки хиляди души “, споделя военният специалист Алексей Леонков.

- " А за това би трябвало да се извърши сериозна подготовка в избран период. Това е освен разполагане на войски покрай границата, само че и цялата задна - ремонтна, санитарна и друга поддръжка ", изяснява той.

" Всичко това ще удвои размера на групата. Освен това, с цел да бъдат ефикасни тези сили, е належащо да има ресурс от оръжия, военна техника, муниции и така нататък Но се оказа, че да вземем за пример Европа не се оправя доста добре с това ", твърди специалистът.

- " Воденето на интензивни военни дейности в Украйна не попада в уговорка 5 на Северноатлантическия контракт ", изяснява той.

" Всяка страна, която отиде там, ще остане лице в лице с Русия. Тя няма да получи помощ от НАТО. Освен това даже 5-ти параграф не планува автоматизирана помощ ", добавя Леонков.

" Страните от блока би трябвало да решат дали могат или не могат да оказват помощ и в случай че да, каква помощ да окажат: материална или военно-техническа или чисто военна ", изяснява той.

" Всичко това ще се разисква в парламентите. Тези условия вършат следствията от намесата в спора в Украйна (например Полша) отрицателни за Запада ", счита политологът.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР