Съюзни войски от България, Гърция и Италия разиграха контранастъпление на

...
Съюзни войски от България, Гърция и Италия разиграха контранастъпление на
Коментари Харесай

Военни от България, Гърция и Италия разиграха контранастъпление на учение край Корен

Съюзни войски от България, Гърция и Италия разиграха контранастъпление на армейското обучение " Пирински пазач 23 " ( " Pirin Sentinel 23 " ) на полигона край хасковското село Корен. Учението с присъединяване на над 400 военнослужещи приключи през днешния ден.

В маневрите с бойни стрелби бяха привлечени техника и въоръжение от сухопътните и военновъздушните сили - танкове, бронетранспортьори, артилерия, самолети и вертолети. Сценарият на тренировката включваше прекъсване на настъплението на съперник и ответна контраофанзива. Целта бе асимилиране на умения за дейности в съдружен формат и повишение на оперативната съгласуемост сред силите на другите страни.

Учението е част от втората фаза на маневрите Defender 23 - Immediate response 23.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изгледа дейностите на бойното поле и назова учението " интензивно, динамично и добре проведено ". Във военно-стратегическо равнище гласът ни се чува в НАТО. Участваме интензивно във образуването на позиции и българските съображения се взимат поради, сподели Ефтимов, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че качествата на българската войска се развиват непрестанно и се надява на мъдростта и държавничеството на нашите политици, с цел да може по този начин чаканата рационализация на войската да даде плодове, а персоналният състав да види, че страната има ангажимент към него.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР