Съвременният начин на живот ни кара да се къпем почти

...
Съвременният начин на живот ни кара да се къпем почти
Коментари Харесай

Тези части на тялото е добре да ги почистваме по-рядко за по-добро здраве

Съвременният метод на живот ни кара да се къпем съвсем всеки ден, с цел да бъдем чисти и да сме приятна за себе си, колегата си и останалите. Само че това от своя страна може да навреди на някои естествени процеси, които имат за цел да ни защитят. Колкото и да не ви харесва, има някои елементи на тялото, които не би трябвало да се мият непрекъснато. Ето кои и са те:

Уши
Правилото „ 5 секунди “ за стоманен имунитет - в действителност ли работи
Правилото " 5 секунди " е добре известно на всеки. Според него, в случай че изтървем храна на пода или върху друга повърхнина и я вдигнем след по...

Ушната тиня несъмнено е това, което не е прелестно за нас и близките. Ето за какво, доста хора чистят всяка заран ушите си. Този табиет обаче е нездравословен заради две аргументи. Едната е, че ушната тиня извлича нечистотиите междинното и вътрешното ухо. Другата причина е, че с четките за уши избутваме нечистотиите към тъпанчето. Това от своя страна е причина за пострадване, замърсяване, инфектиране или задръстване.

Премахване на мъртви кожни кафези

Да, хубаво е да чистим кожата си, само че не всекидневно. Използването на препарати за скраб, може да навреди на кожата и да провокира инфектиране. Това въпреки всичко е нападателна процедура. Тя не би трябвало да се прави повече от един път седмично.

Пъпът

Това също е деликатна процедура, която би трябвало да се прави колкото се може по-често. Във вътрешността на пъпа се събира себум, течности, нишки от облекла и други нечистотии.
Кои значими хигиенични привички пропущат всички?
Поддържането на персонална хигиена е от основна значимост за здравето и привлекателността. Съвременният човек е привикнал с ежедневния душ, и...

Бъркането с клечки за уши може да провокира инфектиране или пък пострадване на тази деликатна част от тялото ни. Почиствайте незадълбочено мястото, с цел да не го нараните.

Коса

Никоя жена не обича да излиза с мръсна коса и заради тази причина я мие съвсем всеки ден. Това обаче е нездравословно за самата коса и скалпа, защото се изсушава и накъсва. Ежедневното измиване отмива и защитните реакции на скалпа, които го защищават от замърсявания и гъбички. Затова не се учудвайте, в случай че страдате от пърхот и не можете да се отървете от него.

Носът

Почистването на носа и измиването му със солена вода е целесъобразно. Онова, което би трябвало да вършиме, е да не си бъркате в носа, за да го почистите. Това крие риск от пострадване или надраскване с нокът. Освен това, можете да вкарате бактерии и нищо чудно да се разболеете от простуда или носът ви да се запуши.
Дали е БЕЗОПАСНО да сядаме на публични тоалетни чинии
Личната хигиена е преди всичко в живота ни, с цел да бъдем здрави, да се предпазваме от вируси и микроби и несъмнено, да се усещаме д...

Вагината

Това, че има неприятна миризма, не значи, че безусловно би трябвало да се изкъпете. Достатъчно е да измивате вагината си с топла вода, без сапун. Използвайте измиващи средства с pH, с цел да не нарушите вагиналната флора – естествената отбрана против разнообразни вирусни или бактериални инфекции.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР