Съвременната физиотерапия и рехабилитация ефикасно повлияват заболявания от почти всички

...
Съвременната физиотерапия и рехабилитация ефикасно повлияват заболявания от почти всички
Коментари Харесай

Д-р Антония Василева повдига завесата над физиотерапията! Ето кога е необходима, кога има ефект и за кого е препоръчителна

Съвременната физиотерапия и рехабилитация ефикасно повлияват болести от съвсем всички медицински области “, сподели в изявление за в. “Доктор” началникът на отделението по “Физиотерапия и рехабилитация” в болница “Тракия”- Стара Загора, доктор Антония Василева. Повод за това изявление е писмо от наш четец, който се интересува какво включва физиотерапията като процедури.



Той споделя, че попаднал в подобен център след интервенция на менискус с вярата, че ще оказват помощ за възобновяване му. Но се оказало, че всичко, което приложили като физиотерапия и рехабилитация, било “да му пускат ток по 10 минути” в продължение на 10 дни. Разбира се, не почувствал съвсем никакво облекчение. Няма подозрение, че има доста добре оборудвани центрове по физиотерапия и рехабилитация, изключително към огромните болнични заведения. Темата си заслужава да бъде разисквана, а хората - осведомени, по тази причина вижте какво сподели в изявлението си доктор Антония Василева.

- Д-р Василева, пациентите нормално настойчиво търсят хапчета при здравословни проблеми и не се сещат за физиотерапия да вземем за пример, с изключение на когато наложително се постанова. Защо?
- Защото едва познават физиотерапията като средство за лекуване. Самото наименование “физиотерапия” произлиза от гръцките думи “физис” - природа и “терапия” - лекуване. Нека запомнят, че лекуването на болести от съвсем всички области на медицината се повлияват ефикасно с методите на актуалната физиотерапия и рехабилитация. Физиотерапията е доста забавна област от медицината. Тя обаче е незадоволително известна като дейно и безвредно средство за решение на здравословни проблеми от друг темперамент.

- Защо е незадоволително известна физиотерапията?
- Факт е, че и доста от лекарите пропущат да насочат своите пациенти към лекуване със средствата на физиотерапията и кинезитерапията.

- Какви са най-честите ви пациенти?
- При нас се лекуват най-вече следоперативни пациенти при ортопедични болести: главно алопластики и железни остеосинтези на тазобедрени и коленни стави, както и други ортопедични болести и положения. Освен това лекуваме пациенти, претърпели мозъчен инсулт, които имат потребност от възобновяване на двигателните си качества. Ние обаче желаеме да обхванем повече хора, страдащи от дегенеративни ставни увреждания и възпалителни болести на опорно-двигателния уред. Защото можем да им помогнем дейно благодарение на богатия набор от съвременни апарати, опитни лекари, рехабилитатори, медицински сестри и санитари.

Какво съставлява кинезитерапията? Кога се демонстрира резултатът от процедурите, както и останалите въпроси от изявлението с доктор Антония Василева четете в най-полезния уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР