Хематологът д-р Чавдар Ботев, който се занимава с коронавирусната инфекция

...
Хематологът д-р Чавдар Ботев, който се занимава с коронавирусната инфекция
Коментари Харесай

Това са лекарствата и схемата на д-р Ботев за домашно лечение на COVID-19

Хематологът доктор Чавдар Ботев, който се занимава с коронавирусната зараза съвсем от началото - от първите случаи у нас, даде скица за домашно лекуване при пораждане на инфекцията.

Най-общо тя включва един медикамент и няколко хранителни добавки, само че най-важното - медикът натъртва на дихателните извършения и така наречен пронинг за добър дренаж на белия дроб, който още сътрудниците му в Китай през януари оповестиха за сполучливо.

"Това са единствено рекомендации, които всеки може да съветва с който си желае, тъй като става въпрос за медикаменти, които се изписват от доктор. Въпреки това считаме, че е значимо да ги споделим. Между вас към този момент има хора, които се лекуват по тази скица и които приканваме да споделят прекарванията си откакто оздравеят ", прецизира доктор Ботев, представен от Lupa.bg

А. Профилактика за възрастни

(1) Пробиотик BioBi (българско производство) всеки ден – 1 капсула от 100 милиарда лиофилизирани бактерии.
(2) Бромхексин за петнадесет дни с отмора един месец и започване още веднъж – 3х2 таблетки от 8 мг или 3х1 в случай че не понася лечението добре. За пациенти със сърдечни болести 2х1 табл.
(3) Корекция след премерване на витамин Д с последна цел 75 нано грама на литър.
(4) Хранителни добавки: Селен и Цинк (желателно след премерване на серумно ниво)
(5) Дихателни извършения и ежедневни разходки, при опция 10 000 крачки.

Б. Лечение при леки случаи на COVID-19 (в домашни условия) - след позитивен ПСР

(1) Пронинг поза (на колене, ръцете на земята и челото върху тях, да се образува ъгъл на надолнище задоволителен за гравитачно обособяване на секрета в белия дроб). Четири пъти по 30 мин. Лежане по стомах 6 часа.
(2) Пробиотик непрестанно при опция – 1 капсула на ден от 100 милиарда лиофилизирани бактерии.
(3) Бромхексин за петнадесет дни с отмора един месец и започване още веднъж – 3х2 таблетки от 8 мг или 3х1 в случай че не понася лечението добре. За пациенти със сърдечни болести 2х1 табл.
(4) Корекция след премерване на витамин Д с последна цел 75 нано грама на литър.
(5) Хранителни добавки: Селен и Цинк (желателно след премерване на серумно ниво)

Бромхексинът е прочут бронходилататор, който би улеснил доста работата на белите дробове, изключително при съществуването на тайни, сложни за вадене, както и при начало на вирусна пневмония. Той не се употребява при деца до 2-годишна възраст в това число, както и при бременни и кърмачки. Страничните реакции от него са нищожни и касаят малко пациенти, сочи нашата информация в листовката.

Останалите лекарства от листата на доктор Ботев се закупуват с рецепта и потреблението им е под лекарско наблюдаване. Добре е обаче да се обмисли съществуването на антикоагулант, кортикостероид и антибиотик азитромицин в домашната аптечка, само че никога да не се употребяват без знанието на доктор, с цел да може пациентът да бъде проследен съответно.

(пробиотикът се създава в Пловдив, основан е от акад. Мария Балтаджиева (изследовател на българското кисело мляко) и е с потвърдени противовирусни свойства в клинично изследване в Испания).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР