Американският президент Джо Байдън се пошегува с опонента си Доналд

...
Американският президент Джо Байдън се пошегува с опонента си Доналд
Коментари Харесай

Байдън сравни Тръмп с 6-годишно дете

Американският президент Джо Байдън се пошегува с съперника си Доналд Тръмп, наричайки го 6-годишно дете. Това се случи по време на тирада на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Традиционното събитие се организира на фона на митинги против политиката на Вашингтон по отношение на Израел и войната в Газа.

Традиционна среща с американските публицисти, отразяващи президентската институция. В годината на избори Джо Байдън не пропусна случая да спомене републиканския си противник Доналд Тръмп, определяйки го като неузрял.



" Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам против 6-годишен ", означи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

По-късно 81-годишният президент на Съединени американски щати, който се бори за втори мандат против 77-годишния някогашен държавен глава, сподели:

" Възрастта е единственото общо посред ни ", добави Байдън.

На обичайното събитие, което се организира от 1921 година, речта на президента постоянно включва „ другарски огън “ против репортерите или други посетители. Тази година Байдън се обърна към публицистите с молба да не заемат страна.

" В ерата на дезинформацията, достоверната информация, на която хората могат да се доверят, е по-важна от всеки път. В ерата на дезинформацията, споделям го от все сърце, вие сте по-важни от всеки път. Тази вечер бих желал да подвигна тост за свободната преса, осведоменото общество, за Америка, където свободата и демокрацията устояват ", акцентира Байдън.

Събитието се състоя при засилени ограничения за сигурност на фона на митинги против политиката на Съединени американски щати по отношение на войната на Израел против Хамас. За да избегне освиркванията, Байдън влезе през задния вход на хотела във Вашингтон, където се организира приемът на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Пропалестински демонстрации обгърнаха през последните дни и университетите в страната, където се стигна до конфликти и арести.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР