Съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2022“ се провежда от днес

...
Съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон 2022“ се провежда от днес
Коментари Харесай

Стартира българо-румънското военноморско учение „Посейдон 2022“

Съвместното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2022 “ се организира от през днешния ден до 5 ноември във Военноморска база – Варна и териториалните води на Република България. В него ще вземат присъединяване кораби и персонален състав от Военноморските сили на България, Румъния, Белгия, Гърция, Латвия и Турция, оповестиха от МО.

Учението е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности, проучване в плитководни региони и заличаване на невзривени муниции в съдружен формат. То е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се организира в териториалното море на Република България в региони, които са оповестени навреме.

„ Посейдон 2022 “ се организира под управлението на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на командира на дивизиона противоминни кораби, дислоциран във Военноморска база – Бургас.

Учението се организира годишно от 2002 година, като на ротационен принцип домакини са Военноморските сили на Република България и Република Румъния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР