Съвместният проект на студио за документален театър VOX POPULI и

...
Съвместният проект на студио за документален театър VOX POPULI и
Коментари Харесай

Постановка отвежда при хората, които разделят отпадъците на града

Съвместният план на студио за документален спектакъл VOX POPULI и екологично съдружие " За Земята " – пърформансът " Което остава " е отдаден на клошарите или хората, които събират боклуци разделно и ги връщат в пунктове за вторични първични материали. Инициаторите ги назовават рециклаторите в София

Нестандартният театър навън ще разноски феновете по няколко емблематични софийски улици, с цел да им разкрие един успореден живот в града. Или запознаване с хората, които разделят ръчно отпадъците ни и ги връщат в пунктовете за вторични първични материали.

Това е и първата премиера, с която ще се открие публично модулът В/ХОД на открито – документалния пърформанс " Което остава ". Датата е 14 ноември, вторник, началото е в 19.30 ч.

Съвместният план на студио за документален спектакъл VOX POPULI и екологично съдружие " За Земята " ще предложи на феновете един необикновен театрален формат, така наречен спектакъл променада. С начална точка на обиколката – фоайето на център за просвета и спор " Червената къща ".

 Постановка води при хората, които разделят отпадъците на града
© VOX POPULI

Екипът на представлението ще потопи гостите в едно сюреалистично изживяване-пътешествие сред три знакови софийски улици, с цел да ги направи очевидци на обстановки от успореден живот на града, описват уредниците. Пред паметните плочи, контейнерите за отпадък, графитите и невидимите скривалища проговарят хората, които се грижат за това, " което остава ".

Проектът с режисьор Неда Соколовска е фокусиран върху обществено значими тематики и маргинални общности, останали настрана от медийното внимание и гражданския дебат. " Което остава " е за тези хиляди хора, които всекидневно събират разделно отпадъците на града , предават ги в пунктовете за изкупуване и по този метод прехранват себе си и фамилиите си.

В представлението вземат участие Петко Каменов, Пламена Пенчева, Георги Налджиев, Стойка Стефанова. Входът за събитието е свободен, като публиката ще може да направи подаяние по желание, като по този начин подкрепи активността и идеите на " За Земята ".

Поради спецификата на спектакъла, максимумът от фенове, които могат да го видят за 15 души и става с предварителна резервация на [email protected]

Следващите дати за " Което остава " през ноември са 16 и 28 в 19.30 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР