Съветвам българите, преди да пътуват, да проверят веднъж сайта ни.

...
Съветвам българите, преди да пътуват, да проверят веднъж сайта ни.
Коментари Харесай

Външният министър с важни уточнения за гласуването в чужбина

Съветвам българите, преди да пътуват, да ревизират един път уеб страницата ни. Ако там не намерят нужната информация - да се обадят на дежурния телефон. Това съобщи външният министър Георг Георгиев в ефира на Нова тв.

По думите му от началото на пандемията на уеб страницата се афишира всекидневно информация за обособените страни - каква е обстановката там, какво се изисква, нужни ли са тест, карантина и така нататък

"Знаете, че ограниченията са самостоятелни, всяка страна сама преценя за себе си. Добрата предварителна информираност е залог да не се изправите пред неприятна обстановка ", сподели той.

Георгиев добави, че до април, когато са изборите, събитията може да се сменят неведнъж. Виждате, че всеки ден има промени, посочи министърът.

"Вече Министерство на външните работи изиска позволение от 74 страни, има още 51 с вторична акредитация. Над 120 са страните, от които сме желали подпомагане за изборите. В Германия имаме 39 секции отвън дипломатическите ни представителства ", сподели той.

Георгиев добави, че в този момент ще се вложат много повече пари в изборите поради персоналните защитни средства, ПСР проби, с цел да може да пътуват наши съграждани. Според него ще би трябвало да се командироват чиновници, тъй като във всяка една секция би трябвало да има български представител, а настрана в доста страни има и карантина.

На въпрос за гласоподаване по пощата, той отвърна: "Последните избори с такава алтернатива бяха в Съединени американски щати. Видяхте какъв брой въпроси имаше след провеждането им. Как ще се подсигурява тайната на вота? Как ще се подсигурява това, че някой не го е сторил от нечие име? ".

Не може да сменим напълно логиката, безапелационен бе той и добави, че не могат да си разрешат маневри, които да опорочат изборите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР