Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната

...
Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната
Коментари Харесай

Съветникът на Тръмп по националната сигурност скоро ще напусне поста си

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър скоро ще напусне поста си, заяви Си Ен Ен, представена от ТАСС.

По данни на източници на малкия екран Тръмп възнамерява да направи огромни разбърквания в своята администрация след уволнението на Рекс Тилърсън от поста на държавен секретар на Съединени американски щати. Един от първите, които ще изоставен сегашните си длъжности, ще стане Макмастър, отбелязва Си Ен Ен.

На мястото на Макмастър президентът преглежда кандидатурите на някогашния непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джон Болтън, на един от вицепрезидентите на компанията " Форд " Стивън Бигън, на генералния шеф на корпорацията " Оракъл " (Oracle) Сафра Кац, както и на шефа на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати адмирал Майкъл Роджърс, който счита да излезе в оставка тази пролет.

Освен това, по данни на Си Ен Ен, началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели също може да напусне поста си, въпреки че оставката му не е толкоз неизбежна, както тази на Макмастър, отбелязва малкия екран.

По-рано през вчерашния ден Си Ен Ен заяви, че Тръмп обмисля също да уволни министъра по въпросите на ветераните Дейвид Шулкин. Според източници на малкия екран президентът бил неудовлетворен от Шулкин и желае да назначи на неговото място Рик Пери, който понастоящем е министър на енергетиката.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР