Съветът на външните министри ЕС прие решение и регламент, с

...
Съветът на външните министри ЕС прие решение и регламент, с
Коментари Харесай

По модела Магнитски: ЕС прие механизъм за санкции при нарушаване на правата на човека

Съветът на външните министри Европейски Съюз одобри решение и правилник, с които се основава световен санкционен режим за правата на индивида. За първи път Евросъюзът ще разполага с рамка, която ще му разреши да го насочва против обособени лица, формирания и органи, в това число държавни и неправителствени, които са виновни или забъркани в съществено нарушение на правата на индивида по света, без значение къде е осъществено то, прецизира БНР.
Мерките ще се показват в възбрана за пътешестване за обособени лица и заледяване на активи. Наблюдатели дефинират механизма като европейски еквивалент на американския закон " ". „ Това става тъкмо една година, откакто се споразумяхме да го създадем. Това съглашение е основно и първо по рода си. То ще разреши на Европейски Съюз да взема на прицел съществено злоупотребата с човешките права по целия свят, а не случай по случай, съпроводен всеки от тях с безкрайни полемики. Изпращаме явен сигнал на виновните за мощния ангажимент на Европейски Съюз към човешките права “, акцентира след приемането висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.
 Европейският Закон Магнитски - ето какво се трансформира Европейският " Закон Магнитски " - ето какво се трансформира
Външните министри на страните от Европейски Съюз ще одобрят на среща в Брюксел механизъм за наказания за нарушавания на правата на индивида в трети страни...
Механизмът ще се ползва за доста съществени нарушавания на правата на индивида по целия свят. Сред тях са геноцид, закононарушения против човечеството, случайни арести, мъчения, иго, полово или учредено на пола принуждение, трафик на хора и даже нарушаването на правото на спокойно събиране или сдружаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР