На редовното си заседание днес (22 май) кабинетът ще приеме

...
На редовното си заседание днес (22 май) кабинетът ще приеме
Коментари Харесай

Кабинетът приема доклад за състоянието на администрацията за 2023 г.

На постоянното си съвещание през днешния ден (22 май) кабинетът ще одобри отчет за положението на администрацията през 2023 година. В дневния му ред са заложени общо 42 точки.

Сред тях е решение да се утвърди даването на помощ за развиване под формата на доброволни вноски към интернационалните организации на обща стойност 386 591 лв.. Отделно ще се гласоподават и две съглашения сред България и Европейската капиталова банка във връзка с Фонд „ Европейски Съюз за Украйна “.

Десет от решенията са свързани с парцели – в някои от случаите става въпрос за промяна на собствеността – от обществена държавна в частна държавна, в други – за продажба, в трети – за отчуждаване.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е внесъл решение за установяване състава на непрекъснатото посланичество на България към Европейския съюз в Брюксел.

Министърът на енергетиката Владимир Малинов е внесъл решение за предоставяне на единодушие за продажба на съоръжение – благосъстоятелност на „ Национална електрическа компания “ ЕАД, посредством директно договаряне на „ АЕЦ Козлодуй “ ЕАД.

Предвидено и да се одобрят спомагателни разноски по бюджетите на министерствата на младежта и спорта, на образованието, на културата, на опазването на здравето, на общините, на държавното публично обезпечаване.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е внесъл решение за одобрение на доклад за осъществяването на първия стадий (2018 – 2022) на Националната тактика за развиване на научните проучвания 2017 – 2030 година. Той предлага и да се денонсира Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Молдова за подкрепяне на Тараклийския държавен университет.

Министърът на защитата Атанас Запрянов е предложел да се утвърди изказване за желание на министерството на защитата на Хърватия за присъединение към Техническото съглашение сред българското министерство на защитата и това на Италия по отношение на ограниченията по усилена зоркост на НАТО (eVA) в България и даването на поддръжка от страната-домакин (HNS) и други отговорности.

В програмата на съвещанието на кабинета са заложени промени в правилника за издаване на персонални документи, в наредбата за енергийното етикетиране на артикули, свързани с енергопотреблението, в устройствения устав на изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “.

По предложение на министъра на земеделието Георги Тахов ще бъде измненена и наредбата за изискванията и реда за използване на схеми за даване на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни артикули в образователните заведения – Схема „ Училищен плод “ и Схема „ Училищно мляко “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР