Половин година след смъртта на Матю Пери от въздействието на

...
Половин година след смъртта на Матю Пери от въздействието на
Коментари Харесай

Полицията започна криминално разследване за смъртта на Матю Пери

Половин година след гибелта на Матю Пери от въздействието на анестетика кетамин полицейското ръководство на Лос Анджелис (LAPD) и Службата за битка с опиатите (DEA) започнаха взаимно престъпно следствие, с цел да открият по какъв начин звездата от " Приятели " се е сдобил с медикамента по лекарско наставление, потвърдиха източници от правоохранителните органи пред Los Angeles Times на 21 май.

Matthew Perry: Los Angeles police launch investigation into actor’s death
— The Guardian (@guardian)
Пери умря на 54-годишна възраст на 28 октомври 2023 година в джакузи в дома си в Пасифик Палисейдс. Според правосъдния доктор в Лос Анджелис в стомаха му са открити следи от кетамин, който от време на време се употребява за лекуване на меланхолия.

При аутопсията обаче са открити равнища на кетамин в кръвта му, сходни на тези, употребявани при обща упойка.

" При високите равнища на кетамин, открити в кръвните му проби след гибелта, главните смъртоносни резултати биха били както от сърдечносъдовата свръхстимулация, по този начин и от респираторната меланхолия " , се показва в отчета от аутопсията.

При аутопсията като фактори, съдействали за гибелта му, са посочени също удавяне, коронарна болест и бупренорфин - лекарство, употребявано за лекуване на опиоидна взаимозависимост, за което Пери намерено приказва в изявленията и записките си от 2022 година Тя е оповестена за акцидент, без доказателства за осъществено закононарушение.

Полицията на Лос Анджелис и Агенцията за битка с опиатите обаче в този момент изследват по какъв начин артистът е погълнал такива високи равнища на кетамин - в организма си и като цяло. TMZ първи заяви за следствието, което се отнася най-много до това кой и при какви условия е дал опиата на артиста.

Six months after Matthew Perry’s tragic death sent ripples around the world, the LAPD and the DEA have launched a joint criminal investigation into how he died, the LAPD tells THR:
— The Hollywood Reporter (@THR)
Според правосъдния доктор в дните преди гибелта си Пери е бил подложен на терапия с вливане на кетамин за лекуване на тревога и меланхолия. Последната му известна инфузия е била седмица и половина преди този момент, което значи, че кетаминът, открит в организма му при аутопсията, не е от процедурата.

В мемоарната си книга " Приятели, любовници и огромното извънредно нещо " от 2022 година Пери разисква дългата си история със корист с опиати, почнала на 14-годишна възраст и засилила се под въздействието на светлината на прожекторите по време на присъединяване му в сериала " Приятели ", предаван по NBC от 1994 до 2004 година

В един миг, написа Пери, той е консумирал до пет дузини хапчета дневно. Към момента на гибелта си е бил 19 месеца изтрезнял, съгласно правосъдния доктор, който отбелязва, че в организма му не е имало други опиати и че в дома му не са открити опиати или такъми за тях.

Съдебният доктор отбелязва също, че обичаният артист, който в миналото е имал навика да пуши по две кутии цигари дневно, е страдал от диабет и хронична обструктивна белодробна болест - група болести, които могат да причинят блокиране на въздушния поток и проблеми с дишането.

Това не е първият случай, в който федералните сътрудници проверяват гибел на звезда, обвързвана с опиати. След съдбовната инцидентна свръхдоза на Мак Милър през 2018 година полицията арестува и упрекна Райън Майкъл Рийвис за това, че е продал на рапъра подправени хапчета, съдържащи фентанил. През април 2022 година той беше наказан на 11 години във федерален затвор.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР