Съветът на ЕС одобри общото си преговорно становище по промяната

...
Съветът на ЕС одобри общото си преговорно становище по промяната
Коментари Харесай

Европейският съвет зае позиция за пакет Мобилност

Съветът на Европейски Съюз утвърди общото си преговорно мнение по смяната на разпоредбите за осъществяване на интернационалните товарни пътни транспорти. Позицията на Съвета би трябвало да бъде съгласувана с Европейския парламент и Европейска комисия. Промените в системата ще бъдат въведени и следени с внедряването на електронни тахографи, съобщи БГНЕС.
Съгласно позицията на Съвета, всички камиони в Европейски Съюз, заети с интернационалните транспорти, да разполагат с такива устройства до 2024 година.
Според европейските министри е належащо така наречен каботаж да се прави до три пъти в границите на седем дни. Каботаж е термин за активност, при която с товарен камион се прави услуга в рамките на страна от Европейски Съюз, в която транспортното средство не е записано. След като един път са осъществени три каботажа за седмица се планува въвеждането на " период за изстудяване " от пет дни, преди още веднъж камионът може да бъде употребен по същия метод в същата страна.
Освен това притежателите на сдружения за товарни транспорти би трябвало да вършат графика на водачите, тъй че водачите да се връщат вкъщи най-малко един път на четири седмици. Когато водачът е избрал да употребява две съкратени почивки, той ще би трябвало да се прибира вкъщи след три седмици работа. Обичайните седмични почивки би трябвало да бъдат отвън кабината на транспортното средство.
Ако връзката сред работата на водача и страната, в която е открит, остане незасегната, няма да бъдат прилагани разпоредбите за командироването на служащи, написа в известие на Съвета на Европейски Съюз, съобщи Българска национална телевизия. По пътя към страната, където се намира крайната точка на пътуването и по противоположния път, водачите ще имат право на осъществяването на едно в допълнение товарене или разтоварване във всяка посока, без да попадат в обсега на разпоредбите за командироване. Предвижда се също опция това предписание да важи, в случай че при пътуването към задачата не бъде осъществено в допълнение товарене/разтоварване, а по противоположния път бъдат осъществени две товарения/разтоварвания. При всички други действия, в това число каботаж, разпоредбите за командироване ще важат от първия ден на пътуването.
Припомняме, че по-рано тази година Екологичен потенциал за пръв път отхвърли мнението на личните си комисии и настоя за преразглеждане на преговорния метод на евродепутатите по Директивата за командироване на служащи. Все още Екологичен потенциал не е определил рамката за смяна на разпоредбите, които поддържа. Когато договарянията всъщност стартират, двете институции би трябвало да стигнат до единодушие, с цел да може новите правила да проработят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР