Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом, съвместно с Медицинския

...
Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом, съвместно с Медицинския
Коментари Харесай

Майчин дом: Категорично се противопоставяме на злонамерените атаки срещу болницата

Съветът на шефовете на СБАЛАГ “Майчин дом ", взаимно с Медицинския съвет (ръководителите на всички клиники и структурни звена на болничното заведение, които работят повече от 30 години в болницата) единомислещо декларират, че отправените изказвания от Народно събрание “Защита " в общественото пространство са неоснователни, безпочвени и спекулативни, осведомиха от пресцентъра на СБАЛАГ " Майчин дом ".

Категорично се противопоставяме на злонамерените офанзиви против болничното заведение, отправени главно от хора, които не са нейни чиновници. Организираната в последните седмици акция и тиражираните лъжи против най-голямата национална АГ-болница граничат с тормоз и целят предумишлено уронване на престижа на болничното заведение.

Разпространяваните в общественото пространство изказвания за напрежение измежду личния състав и закани, както и спекулациите за неприятни условия на труд и нарушавания в активността са изрично погрешни и манипулативни.

Подчертаваме, че проведената акция против болничното заведение стартира след отстраняването на доктор Елена Георгиева-Иванова от поста Началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ). Д-р Георгиева-Иванова 4 пъти отхвърли направеното предложение да продължи да работи в КАИЛ като доктор, като настоя да продължи да заема позиция на Началник на клиника без да покрива наложителните по закон условия, а точно, да е хабилитиран доктор. КАИЛ все още работи в цялостен състав и все по този начин отговорно и професионално.

Храната, облеклото и спомагателното материално стимулиране на медицинския личен състав се прави в сходство с нормативната рамка и при строго съблюдаване на вътрешните правила.

В последните две години и половина в СБАЛАГ “Майчин дом " са осъществени 25 инспекции от страна на НЗОК и столичната РЗОК, които не са открили никакви нарушавания.

Съветът на шефовете на СБАЛАГ “Майчин дом " и Медицинският съвет заявяват, че болничното заведение работи безусловно пълноценно по консултиране, банкет, лекуване, родоразрешение на всички бременни и гинекологично заболели пациенти, като поема най-тежките и комплицирани случаи от цялата страна.

В своята активност " Майчин дом “ съблюдава най-високите медицински стандарти, а медицинският личен състав продължава да работи с грижа и отдаденост за своите пациенти, сочи позицията на лечебното заведение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР