Саутхамптън постигна обрат и спечели с 1:2 в гостуването си

...
Саутхамптън постигна обрат и спечели с 1:2 в гостуването си
Коментари Харесай

Страхотен обрат донесе трите точки на Саутхамптън в гостуването на Лестър

Саутхамптън реализира поврат и завоюва с 1:2 в гостуването си на Лестър в мач от третия кръг на Премиър лийг. Ключова роля за развоя на срещата имаше появилия се като запаса Че Адамс, който вкара и двете попадения за своя отбор. Това пък бе първи триумф за “светците ” от началото на сезона, откакто до този миг те имаха единствено точка.

Футболистите на Брендън Роджърс имаха тотално предимство във владеенето на топката през първата част, само че по този начин и не доближиха до чисти голови положения, а гостите изглеждаха плътно издигнати. Футболистите на Ралф Хазенхютъл даже доближиха до попадение в средата на първата част, само че то бе анулирано заради засада.

“Лисиците ” откриха резултата в 54-ата минута, когато Джеймс Мадисън извърши чудесно директен свободен удар и прати топката в мрежата от външната страна на стената за 1:0. Веднага след попадението в своята врата “светците ” подвигнаха темпото и сътвориха няколко рискове пред вратата на домакините, а на два пъти имаха искания и за дузпа. Това в последна сметка докара до равнене на резултата в 68-ата минута, когато появилият се от скамейката Че Адамс бе изтърван от взор от бранителите в наказателното поле и с прекрасен изстрел направи 1:1.

Саутхамптън реализира цялостен поврат в 84-ата минута, когато нова добра офанзива отдясно докара до центриране на Джеймс Уорд-Праус, който откри превъзходно Че Адамс и той повиши на 1:2 с сложен непряк изстрел. В добавеното време още веднъж Че Адамс още веднъж получи добра топка към точката за осъществяване на дузпа, само че изстрелът му се отби в гредата.

С тази победа Саутхамптън към този момент има четири точки от три дуела, а през идната седмица те ще посрещнат на “Сейнт Мери ” Манчестър Юнайтед. Лестър стартира доста едва сезона и има единствено точка в първите три кръга, а в идващият кръг ще пътуват за посещение на Челси.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР