Саудитска Арабия ще посрещне елитен тенис демонстративен турнир, в който

...
Саудитска Арабия ще посрещне елитен тенис демонстративен турнир, в който
Коментари Харесай

Саудитска Арабия нахлува мощно и в тениса

Саудитска Арабия ще посрещне първокласен тенис показателен шампионат, в който ще се включат Новак Джокович, Рафаел Надал и още трима първенци от Големия шлем през октомври, оповестиха управляващите в страната, представени от Ройтерс.

Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев и Холгер Руне също ще играят на " Шлема на шестте краля ", който ще бъде част от културния и занимателен фестивал Рияд Сийзън, оповестиха уредниците.

Синер неотдавна завоюва Откритото състезание на Австралия и единствено датчанинът Руне е единствен от шестимата, който няма купа от Големия шлем.

Испанецът Надал, който се ангажира като дипломат на тениса за федерацията на Саудитска Арабия преди месец, съобщи, че няма самообладание за надпреварата. " Както и доста други състезатели, аз също съм доста разчувствам да играя за пръв път в Рияд ", съобщи носителят на 22 трофеи от Големия шлем.

Демонстрационните шампионати в този район в света не са нещо ново, само че нормално те се организираха по време на паузата на сезона в АТП, до момента в който през октомври календарът е напълнен, като в него са и шампионатите от " Мастърс " в Шанхай и Париж.

Саудитска Арабия е хазаин и на финалите на шампионата Next Gen за мъже под 21 години от 2023 до 2027 година. Богатата на нефт страна влага извънредно доста в спорта в последните години и най-много във футбола, Формула 1 и голфа. Има полемика и за провеждането на финалния шампионат на УТА при дамите за годината, само че легендите Крис Евърт и Мартина Навратилова се опълчват на това.
 Джокович ще счупи още един връх на Федерер, само че на... 1 април
Джокович ще счупи още един връх на Федерер, само че на... 1 април

Ето какво ще бъде достижението на сърбина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР