Саудитска Арабия се е съгласила да купи руска противовъздушна система

...
Саудитска Арабия се е съгласила да купи руска противовъздушна система
Коментари Харесай

Саудитска Арабия купува от Русия руска противовъздушна система С-400

Саудитска Арабия се е съгласила да купи съветска противовъздушна система С-400, оповестява телевизия "Ал Арабия ", представена от Ройтерс и други медии.

Двете страни са се договорили по време на визитата на саудитския крал Салман в Москва.

Базираната в Дубай телевизия отбелязва също, че Саудитска Арабия е подписала меморандум за съгласие за подкрепяне на монархията при напъните й да развие лична отбранителна промишленост.

С-400 (НАТО: SA-21 Growler) е осъвременена версия на С-300. Системата влезе на въоръжение през април 2007 година, първият комплекс С-400 беше разпрострат през август 2007 година. Комплексът е основан от "Алмаз-Антей ". Такива комплекси има ситуирани в региона на Москва, Калининград и в Източния боен окръг. Зенитно-ракетният комплекс може да поразява до 36 самолета с обхват на деяние 150 километра. Системата също може да поразява балистични ракети и всички съвременни въздушно-космически цели на отдалеченост до 400 километра и на височина 27 км.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров, представен от локални медии, съобщи, че по време на срещата крал Салман и президентът Владимир Путин са се съгласили, че битката с тероризма би трябвало да бъде приоритет в Сирия.

Русия и Саудитска Арабия са подписали 14 документа след диалозите сред двамата водачи, написа News.bg.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР