Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера до Своге остава тежко.

...
Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера до Своге остава тежко.
Коментари Харесай

АД В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Здравното министерство даде данни за състоянието на ранените

Състоянието на потърпевшите при злополуката през вчерашния ден до Своге остава тежко. Обстановката по думите на лекарите е динамична и може всеки миг да се промени. Ранените са настанени в " Пирогов ", Царица Йоанна - ИСУЛ, болница „ Св. Анна " и ВМА. В Своге също са прегледани и обработени няколко души, изпратени по-късно в София.

В " Пирогов " има шестима настанени: 64-годишна жена с букви С. П. – с тежка гръдна контузия, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 72-годишна жена с букви М. Г. - с тежка гръдна контузия, тежка фрактура на гръбначен дирек, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 74-годишна жена с букви К. Т - с тежка гръдна контузия, черепно-мозъчна контузия, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 60-годишна жена с букви С. К. – с гръдна контузия с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен дирек, фрактура на крайници; 71-годишна жена с букви Д. Д – с тежка фрактура на долни крака и таз; 52-годишна жена с букви С. Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна контузия.

В УМБАЛ „ Света Анна " в София са шестима потърпевши, от които пет дами и един мъж: 66-годишна жена с букви Л. Ф. – приета в болница в Хирургична клиника без заплаха за живота. Пациентката е в съзнание; 62-годишна жена с букви З. Х. – на апаратна вентилация, в тежко положение, след операция; 57-годишна жена с букви В.П – в устойчиво положение без заплаха за живота. Пациентката е в съзнание; 52-годишна жена с букви Б. А. – с комоцио, в устойчиво положение без заплаха за живота; 65-годишна жена с букви Е. Б. – в устойчиво положение, в схващане, без заплаха за живота; 61-годишен мъж с букви Л. Х. – в схващане, в устойчиво положение.

Във ВМА са настанени двама потърпевши: 62-годишна жена с букви С. М. – в устойчиво положение, с голям брой травми, без фрактури. Пациентката е контактна; 30-годишен мъж с букви С. В. – в тежко, само че устойчиво положение с черепно-мозъчна контузия, гръдна и шийна контузия, фрактура на рамо и на лумбални прешлени. Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.

В УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ " е настанен потърпевшият водач на рейса. 59-годишният Григор Григоров е с голям брой охлузвания и рани в региона на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в схващане и остава в лечебното заведение за интензивно наблюдаване.

Екипите на филиала за незабавна помощ в Своге, дружно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима потърпевши при случая пасажери. На мястото на злополуката се е отзовала и колата за спешна помощ на общинската болница в Своге. След култивиране всички пациенти са превозени до лечебните заведения в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР