Навършват се 10 години от зверската катастрофа до моста на

...
Навършват се 10 години от зверската катастрофа до моста на
Коментари Харесай

По чудо оцелялата Кари: Пазете се по пътищата, защото законите в България са нищо

Навършват се 10 години от зверската злополука до моста на Герджика в Пловдив, при която 16-годишната тогава Кари едва не изгуби живота си.

Мощен състезателен автомобил, ръководен от гръцки студент, се движил с гневна скорост от 98 км/ч по ул. „ Победа ", когато водачът му минава на червен светофар, удря се в друга кола, а след удара опустошава цялата спирка дружно с тийнейджърката. Гледката е ужасяваща, тъкмо толкоз като тази от злополуката на бул. " Руски ", при която двама млади изгубиха живота си, а други двама не престават да се борят.

Днес, 10 години по-късно, момичето споделя в собствен пост в обществените мрежи за пъкъла, през който е минала, написа. Една седмица Катерина се е борила за живота си, а по-късно години наред се е опитвала да върне естествения му темп, като и към днешна дата битката продължава. 

В продължение на месеци почтената жертва е била в инвалидна количка поради счупени крайници и таз на четири места. И това не е всичко – черепът й също е бил строшен, което е довело и до черепно-мозъчна контузия. Докторите изобщо са се съмнявали дали Кари ще оживее.

„ Никога няма да не помни момента,в който след 1 месец на легло съумях да се преместя и да сляза на инвалидна количка долу пред болничното заведение ”, споделя момичето.

Към днешна дата младата към този момент жена към момента се възвръща от контузиите. Има направени 5 интервенции, предстоят още 2.

„ Това всичко ми се случи по нехайство на водачите, а на тях не им се повдигна никакво обвиняване с изключение на да платят пари за счупената спирка ”, добавя тя.

Припомняме, че макар тежкото положение, в което беше Кари, гръкът Христос Боскос се отърва единствено с парична гаранцията от 5000 лева Съдът тогава отмени условната му присъда от 2 години затвор. Отменено бе и условното наказване от 1 година отнемане от независимост на другия отговорен за случая – спътникът на Боскос, Васил Калев, който пък получи административна глоба от 2000 лв.. Това докара и до редица митинги в Пловдив поради сменените им присъди. Хората излязоха пред Съдебната палата, с цел да изразят възмущението си и несправедливостта по отношение на Кари. 

Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров разпореди обновяване на наказателното производство заради позволени от Окръжен съд - Пловдив съществени нарушавания на материалния закон и погрешно приложена наредба. Искането му обаче бе отхвърлено от Алепалтивен съд, съгласно който е нямало позволено нарушаване. 

С поста си Катерина цели да накара хората да помислят върху дейностите си и до какво могат да доведат те – в тази ситуация неразумното шофиране едвам не е лишило живот. 

" Все отново, съумях, оживях и изпълних фантазията си да се преместя да пребивавам в Испания, където приключих университет и мога да се нарека публично психолог Катерина Матеева ", споделя още Кари. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР