Съществуват много митове и теории за потъването на кораба Титаник.

...
Съществуват много митове и теории за потъването на кораба Титаник.
Коментари Харесай

Ричард Уилямс - да оцелееш от Титаник, за да спечелиш титлата на Уимбълдън

Съществуват доста легенди и теории за потъването на кораба " Титаник ". Някои откриватели считат, че скоростта на му е била прекомерно висока в рисковата зона с айсберг, други упрекват времето, а трети считат, че това е просто неприятен шанс. Но единствено хората, които оцеляват от злополуката, могат да ни кажат какво в действителност се е случило в този ден. 

На 10 април 1912 година круизният транспортен съд " Титаник " започва първото и последното си пътешестване. Повече от 2000 пасажери се качват на борда, а към 1000 души идват, с цел да се сбогуват с роднините си. В нощта на 14 против 15 април лайнерът се сблъсква с айсберг и потъва. Само към 700 души оцеляват. Но каква е тяхната орис? Днес ще ви срещнем с историята на един извънредно самоуверен човек, който е тясно обвързван с нашата обичана игра, а точно тениса.

Ричард Норис Уилямс е на кораба дружно с татко си. Двамата остават доста спокойни по време на злополуката и даже оказват помощ на останалите пасажери. След като се притичват на помощ на всички, те се насочат към мостика, само че бащата на Норис умира от отломките на рушащия се транспортен съд. Уилямс съумява да скочи във водата и стига до полупотънала лодка с 30 души на нея.



Когато Ричард е на борда на " Карпатия ", лекарите искат да ампутират краката му, които са измръзнали, само че той изрично отхвърля, заявявайки, че тези крайници ще му трябват. В продължение на часове мъжът непрекъснато обикаля палубата, с цел да може да възвърне циркулацията на кръвта на краката си.

Само 6 седмици по-късно той взе участие в шампионат и го печели. Той продължава кариерата си в тениса и печели купата на Уимбълдън, води война в Първата международна война и става сполучлив банкер във Филаделфия. В продължение на 22 години Уилямс е президент на историческо сдружение в Пенсилвания. Ричард Уилямс умира от емфизема на 77-годишна възраст, само че остав в историята като една от най-забелжителните персони свързани със ракетния спорт.

Източник: Lifestyle.framar.bg

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР