САЩ се подготвя за до 18 000 мигранти на ден

...
САЩ се подготвя за до 18 000 мигранти на ден
Коментари Харесай

САЩ се подготвят за до 18 000 мигранти на ден по южната граница

САЩ се приготвя за до 18 000 мигранти дневно по южната граница, оповестиха чиновници на Департамента за вътрешна сигурност (DHS).

Това ще се случи обаче, в случай че наредба 42 от раздел 265 бъде отстранена. Служителите на DHS заяиха, че “нямат представа” дали тази наредба ще бъде отстранена.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите сега вършат обзор на наредба 42, която би трябвало да спре да работи до 30 март. Малко по-късно се чака известие дали тя ще бъде възобновена.

От DHS оповестиха, че са разглеждали три сюжета за мигрантски поток, като най-тежкият би бил 18 000 души дневно. Те подчертаха, че това е единствено прогноза и може да се чакат промени.

„ Мисля, че не е ясно какво ще бъде въздействието върху мигрантския поток, в случай че наредба 42 бъде отстранена. Трябва обаче да сме готови за огромен мигрантски поток “, сподели върховен чиновник на DHS.

В случай на огромен брой мигранти по границата, митническите и граничните служби са подготвени да удвоят въздушния и автобусния превоз, както и да обезпечат още гранични чиновници в рисковите точки.

Високопоставен чиновник, поискал анонимност, съобщи, че в този момент има 40% нарастване на месец на мигрантите, които не са от Мексико, а са най-вече от Никарагуа, Куба и Венецуела.
Какво съставлява наредба 42 
Тази наредба бе въведена от някогашния президент Доналд Тръмп по време на Коронавирус пандемията. Тя блокира огромен поток от мигранти. Разпоредбата продължи да работи и по ръководството на Джо Байдън. Програмата разрешава на граничния патрул и на митниците в Съединени американски щати да се не разрешава влизането на лица, които евентуално съставляват риск за здравето.

Тази наредба не разрешава на търсещите леговище да подават документи за това. Лицата, подлежащи на заповедта, неотложно се експулсират в страната, от която са пристигнали.

Експулсирането по наредба 42 не се основава на имиграционния статус и се наблюдава настрана от имиграцията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР