САЩ се дистанцира от нахлуването на бойци в Русия, което

...
САЩ се дистанцира от нахлуването на бойци в Русия, което
Коментари Харесай

САЩ каза, че не насърчава и не подкрепя атаки на територията на Русия

Съединени американски щати се дистанцира от нахлуването на бойци в Русия , което докара до конфликти в Белгородска област , покрай руско-украинската граница на 22 май , оповестява Би Би Си.

Атаката от понеделник е най-голямата на съветска територия откогато Русия атакува Украйна предходната година. Москва споделя, че „ украински диверсанти “ са нахлули в страната и че съветските сили са умъртвили множеството от тях. Кремъл разгласява фотоси на изоставени или развалени западни военни транспортни средства.

Украйна обаче отхвърля да има някакво присъединяване в нахлуването. В същото време 2 съветски паравоенни групи , които се опълчват на съветския президент Владимир Путин, поеха отговорност за офанзивата, Това са „ Легион Свобода за Русия “ и „ Руски доброволчески корпус “.

В сряда Вашингтон сподели, че не окуражава и не поддържа офанзиви на територията на Русия. Изказването идва в отговор на обвинявания от страна на Русия, че в нахлуването са употребена западна бойна техника.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели, че е видял сведенията, „ циркулиращи в обществените мрежи и другаде “, че са употребявани оръжия, доставени от Съединени американски щати, само че сподели, че страната му е „ скептична в този миг по отношение на достоверността на тези сведения “.

„ Украйна би трябвало да си реши по какъв начин да води тази война “, сподели още той.

Някои украински военни специалисти и блогъри изричат догатки, че фотосите на унищожени американски транспортни средства, оповестени от Русия, може да са инсценировка, написа Би Би Си.

Нахлуването накара Москва да започва нова интервенция за битка с тероризма. Тя дава специфични пълномощия на управляващите да лимитират връзките и придвижването на хора.

Мерките бяха анулирани едвам на идващия следобяд и даже тогава една от паравоенните групировки твърдеше, че към момента управлява дребна съветска територия.

По данни на Русия села в Белгородска област, покрай границата, са били евакуирани, тъй като са били под обстрел.

Нито едно от изказванията все още не може да се удостовери без значение.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР