САЩ са поискали от Израел да отложи началото на сухопътна

...
САЩ са поискали от Израел да отложи началото на сухопътна
Коментари Харесай

NYT: САЩ са поискали от Израел да отложи сухопътната операцията в Ивицата Газа

Съединени американски щати са поискали от Израел да отсрочи началото на сухопътна интервенция в Ивицата Газа, с цел да бъде даден късмет на договарянията с ХАМАС за освобождението на заложниците, да бъде обезпечена филантропична помощ на палестинците и частично – с цел да може администрацията във Вашингтон да се приготви по-добре за офанзиви против американските сили в Близкия Изток, оповестява вестник The New York Times.

Източници на изданието чакат, че броят на офанзивите против американските сили може да се усили, откакто Израел реши да изпрати войски в Ивицата Газа. Те може да бъдат осъществени от подкрепяни от Иран групировки.

По данни на NYT администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън моли еврейската страна да отсрочи интервенцията освен от съображения за сигурност: Вашингтон желае да " завоюва време “ за договаряния за освобождение на заложниците и за доставка на филантропична помощ за палестинците. Изданието написа, че администрацията на Съединени американски щати не насочва никакви условия към Израел, само че въпреки всичко поддържа желанието на еврейската страна да организира сухопътна интервенция за " премахване “ на ХАМАС.

Събеседниците на NYT разкриват, че съветът за отсрочване на началото на интервенцията е бил предаден на израелските управляващи от министъра на защитата Лойд Остин, който поддържа връзка съвсем всекидневно израелския си сътрудник Йоав Галант.

От редакцията напомнят, че телевизионният канал CNN заяви по-рано, че Вашингтон оказва напън върху Израел, призовавайки го да отсрочи началото на сухопътната интервенция в Ивицата Газа, с цел да бъдат освободени заложниците, арестувани в анклава.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР