САЩ проведоха операция, по време на която лидерът на Ал

...
САЩ проведоха операция, по време на която лидерът на Ал
Коментари Харесай

САЩ уби лидера на Ал Кайда в Йемен - Касем ар-Райми

САЩ организираха интервенция, по време на която водачът на " Ал Кайда " в Йемен - Касем ар-Райми, е бил премахнат.

Това оповестиха от Белия дом.

" Под управлението на Ар Райми " Ал Кайда " в Йемен извърши изключителни насилия против цивилни в Йемен и се опитваше да организира и въодушевява многочислени набези против Съединените щати и нашите сили. " Това означи в изказване американският президент Доналд Тръмп.

Той не разкри по какъв начин е бил погубен водачът на ислямистите. Според непотвърдени сведения от Йемен през последните дни терористът е бил погубен при въздушен удар с дрон в Мариб.

Белият дом счита " Ал Кайда " в Йемен за едно от най-смъртоносните крила на терористичната организация.

АП напомня, че Ар Райми пое отговорността за стрелбата в американската военноморска база в Пенсакола през декември предходната година, при която саудитски боен на образование в Съединени американски щати умъртви трима американски моряци.

В началото на февруари стана известно, че американските въоръжени сили нападнаха позициите в Йемен на терористичната формация " Ал Кайда " на Арабския полуостров. Ударът бе ориентиран от един от водачите ѝ - Касим ар-Райми.

По-рано Държавният департамент разгласи премия до 10 милиона $ за информация, която да помогне за намирането на бойците като част от програмата " Награди за правдивост ".

Дейността на " Ал Кайда " в Йемен заплашва основен съдружник на Съединени американски щати в района - Саудитска Арабия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР