САЩ приветстват плана за модернизация в отбраната на България и

...
САЩ приветстват плана за модернизация в отбраната на България и
Коментари Харесай

САЩ са готови да изработят по-добра сделка с България за F-16

" Съединени американски щати приветстват проекта за рационализация в защитата на България и чакат идния избор на страната за нов многоцелеви изтребител ", съобщи държавният секретар Майк Помпео. Прессъобщението е качено на уеб страницата на Държавния департамент.

" Подчертах по време на телефонния ми диалог с премиера Бойко Борисов на 18 декември, че Съединени американски щати се ангажират да работят с българското държавно управление да създаде договорка за F-16, която да се впише в бюджета и операционните условия, като в същото време предлагаме още по-добри благоприятни условия ", съобщи Помпео и подсети, че при визитата си предходната седмица заместник-държавният секретар е декларирал същото.

" Съединени американски щати са дали на България помощи на стойност 200 милиона $ в последните 25 години, с цел да усили военния си личен състав и оперативната съгласуемост с НАТО. Съединени американски щати също по този начин вложиха повече от 100 милиона $ за модернизацията в центъра за образование в Ново Село, както и във Военновъздушната база Граф Игнатиево, и възнамеряват да продължат в бъдеще. Щатите ще продължат да приоритизират вложенията в България, които построяват съгласуемост с НАТО ", подсети държавният секретар и в умозаключение декларира: " Съединени американски щати чакат завършването на финалните договаряния с българското държавно управление "./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР